26.09.2015 11:34

Agustien vindt in Vendsyssel FF nieuwe club

Kemy Agustien (r.) vecht een duel uit met Roland Alberg tijdens de oefeninterland tussen Suriname en Curaçao. (19-05-2015)
Kemy Agustien (r.) vecht een duel uit met Roland Alberg tijdens de oefeninterland tussen Suriname en Curaçao. (19-05-2015)

Kemy Agustien heeft na drie maanden een nieuwe werkgever gevonden. De in Curaçao geboren middenvelder zat zonder club nadat zijn contract afgelopen zomer afliep bij Brighton & Hove Albion. Agustien gaat nu aan de slag op het tweede niveau van Denemarken, bij Vendsyssel FF.

Dit maakt de club via Facebook bekend. Agustien begon zijn carrière bij Willem II en speelde verder in Nederland nog voor Roda JC, AZ en RKC Waalwijk. In de Eredivisie kwam hij uiteindelijk tot honderddertig wedstrijden. Via de formatie uit Waalwijk kwam Agustien terecht bij Swansea City, waar hij uiteindelijk dertig wedstrijden in de Premier League zou spelen. 

Met Vendsyssel FF maakt Agustien een kans om te promoveren naar het hoogste niveau in Denemarken. De ploeg staat inmiddels derde in de 1. Division, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers één en twee. Mocht Vendsyssel FF de inhaalwedstrijd tegen AC Horsens winnen, wordt het de nieuwe koploper op het tweede niveau in Denemarken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner