03.01.2016 12:13

Diemers moet Graafschap in Eredivisie houden

Mark Diemers tijdens één van de weinige wedstrijden die hij dit seizoen speelt voor FC Utrecht. De middenvelder komt weer eens aan bod tegen PSV. (08-11-2015)
Mark Diemers tijdens één van de weinige wedstrijden die hij dit seizoen speelt voor FC Utrecht. De middenvelder komt weer eens aan bod tegen PSV. (08-11-2015)

Mark Diemers maakt de overstap van FC Utrecht naar De Graafschap. De hekkensluiter huurt de 22-jarige speler voor het resterende deel van het seizoen. Daarna loopt het contract van Diemers bij FC Utrecht af.

"Met het aantrekken van Mark hebben we de posities op het middenveld beter in balans", stelt technisch manager Peter Hofstede op de clubwebsite van De Graafschap. De Superboeren waren eerder al op zoek naar een versterking op het middenveld, maar in de vorm van Anouar Kali kwam het nooit tot een transfer, omdat uitgerekend FC Utrecht dwars lag. 

Afgelopen zomer maakte FC Utrecht bij Diemers al bekend dat hij mocht vertrekken, maar toen meldde er zich geen club bij de middenvelder. Diemers, die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan, speelde in de eerste seizoenshelft slechts acht wedstrijden, waarvan zes in de Eredivisie. Voor zijn periode bij FC Utrecht speelde Diemers nog voor SC Cambuur.

Bij De Graafschap treft de voetballer een ploeg in nood, aangezien de promovendus op de helft van de competitie een achterstand van acht punten heeft op de nummer zeventien, FC Twente. De Graafschap wist in de eerste zeventien wedstrijden maar één keer te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner