08.01.2016 11:58

FC Porto ontslaat Lopetegui na matige week

FC Porto-trainer Lopetegui probeert zijn manschappen op te peppen tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Braga. (25-10-2015)
FC Porto-trainer Lopetegui probeert zijn manschappen op te peppen tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Braga. (25-10-2015)

FC Porto heeft het contract met Lopetegui per direct ontbonden. De trainer wist voor de derde keer op rij niet te winnen met FC Porto en de topclub uit de Primeira Liga is nu klaar met de oud-goalie van FC Barcelona.

De belangrijkste nederlaag leed FC Porto vorige week, tegen concurrent Sporting CP. De club zette FC Porto met 0-2 opzij, waardoor Lopetegui en zijn manschappen van de koppositie in Portugal werden verstoten. Deze week volgde daarop het 1-1 gelijkspel tegen Rio Ave, wat voor de leiding van FC Porto de druppel was. Lopetegui beschikte nog over een contract tot medio 2017, maar dat werd dus verscheurd. Rui Barros, al meer dan tien jaar assistent-trainer bij FC Porto, volgt Lopetegui tijdelijk op.

FC Porto is inmiddels ook klaar in de Champions League. De ploeg redde het niet in een poule met Chelsea, Dinamo Kiev en Maccabi Tel Aviv. De Portugezen werden derde in de groep en stromen daardoor na de winterstop in tijdens de knock-outfase van de Europa League. In de zestiende finale is FC Porto gekoppeld aan een zware tegenstander. Borussia Dortmund moet verslagen worden om actief te blijven op Europees niveau.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner