10.01.2016 16:52

Bjelica verlaat Helmond Sport voor Mechelen

Aleksandar Bjelica (l.) gebruikt zijn hele lichaam om te voorkomen dat Leon de Kogel een lange bal kan aannemen. (04-12-2015)
Aleksandar Bjelica (l.) gebruikt zijn hele lichaam om te voorkomen dat Leon de Kogel een lange bal kan aannemen. (04-12-2015)

Aleksandar Bjelica zet zijn carrière voort in de Eerste Klasse. KV Mechelen neemt de Servische mandekker per direct over van Helmond Sport, waar hij sinds afgelopen seizoen onder contract stond. Bjelica tekent tot de zomer van 2018 bij KV Mechelen.

De carrière van Bjelica stond voor zijn komst naar Helmond Sport vooral in het teken van incidenten. Bij zowel FC Utrecht als Sparta maakte de verdediger geen goede indruk. Tijdens zijn huurperiode bij Sparta gaan zelfs de geruchten dat Bjelica een basisplaats eiste, anders was hij niet van plan om naar het stadion te komen.

Dit incident was de druppel voor Sparta, dat hem terugstuurde naar FC Utrecht. In de Domstad werd het contract van Bjelica al snel ontbonden, waarna PEC Zwolle hem oppikte. Ook in Overijssel aarde de Serviër niet, maar bij Helmond Sport groeide de mandekker zowaar uit tot sterkhouder, met zeventien wedstrijden in de eerste seizoenshelft.

Voor deze goede reeks wordt Bjelica nu beloond met een transfer naar KV Mechelen, een middenmoter uit de Eerste Klasse. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner