27.01.2016 16:48

Overtoom op huurbasis naar FC Emmen

Tom Overtoom geeft aanwijzingen aan zijn ploeggenoten tijdens het oefenduel De Meern - Excelsior. (04-08-2015)
Tom Overtoom geeft aanwijzingen aan zijn ploeggenoten tijdens het oefenduel De Meern - Excelsior. (04-08-2015)

Tom Overtoom maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Emmen. De middenvelder kwam bij SBV Excelsior amper aan spelen toe en mocht daarom vertrekken.

De 25-jarige Overtoom doorliep de jeugdopleiding en speelde daarna in de Jupiler League bij HFC Haarlem, Sparta Rotterdam, SC Veendam en FC Volendam. Afgelopen zomer werd de middenvelder opgepikt door Excelsior, maar na vier officiële duels in het shirt van de Rotterdammers mag Overtoom vertrekken. 

"Elke speler gaat voor het hoogst haalbare, maar wil uiteindelijk vooral gewoon spelen", aldus Overtoom op de clubsite van de Kralingers. "De overgang naar FC Emmen zie ik dan ook niet als een stapje terug, maar vooruit. De kans dat ik speelminuten krijg, en weer lekker aan het voetballen kom is bij FC Emmen veel groter dan bij Excelsior. Ik wil FC Emmen helpen de doelstelling van Play-offs te realiseren en bovendien mezelf in de kijker spelen. Als ik daar in slaag dan keer ik seizoen 2016-2017 wellicht weer terug naar de Eredivisie, misschien zelfs wel met Emmen…"

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner