28.01.2016 10:33

Van Son vertrekt op huurbasis naar Fortuna

Viktor Fischer (l.) duelleert met Jens van Son (r.) tijdens het competitieduel Ajax - Roda JC Kerkrade. (31-10-2015)
Viktor Fischer (l.) duelleert met Jens van Son (r.) tijdens het competitieduel Ajax - Roda JC Kerkrade. (31-10-2015)

Jens van Son maakt per direct de overstap van Roda JC Kerkrade naar Fortuna Sittard. De middenvelder wordt door Fortuna Sittard voor de rest van het seizoen gehuurd van de Limburgse buurman.

"Jens behoorde de afgelopen seizoenen tot de beste middenvelders van de Jupiler League", aldus technisch directeur van Fortuna Sittard, Charly Chudik, op de clubsite van de Limburgers. "Wij hebben vorig seizoen onze interesse al kenbaar gemaakt en geprobeerd hem naar Sittard te halen. Hij koos uiteindelijk voor Roda. We zijn verheugd dat we een speler van zijn kaliber alsnog hebben kunnen vastleggen tot het einde van het seizoen. Met zijn ervaring geeft hij een kwaliteitsimpuls aan de selectie. Wij zullen er alles aan doen om Jens nog speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen Almere City."

Van Son is zelf ook blij met zijn overstap naar Fortuna Sittard. "Bij Roda zijn er veel spelers bijgekomen. Mijn kans op speelminuten werd daardoor kleiner. Fortuna was meteen concreet en wilde me graag hebben. Dat gaf een goed gevoel. Er spreekt vertrouwen uit als ze zo snel handelen. Ik wil nu wedstrijden spelen en met het team stappen maken. We moeten toch proberen om op een of andere manier de nacompetitie te halen. Dat moet kunnen. Het gat naar de nacompetitie plekken is overbrugbaar", aldus Van Son.

Van Son heeft bij Roda JC nog een contract tot medio 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner