02.02.2016 09:16

NAC pikt 'vergeten' Duarte op bij Ajax

Lerin Duarte maakt speelminuten tijdens het oefenduel Ajax - Panathinaikos. (10-07-2015)
Lerin Duarte maakt speelminuten tijdens het oefenduel Ajax - Panathinaikos. (10-07-2015)

NAC Breda heeft zich tot het einde van het seizoen versterkt met Lerin Duarte. De middenvelder komt op huurbasis van Ajax, waar hij niet in de plannen van Ajax-trainer Frank de Boer voorkwam.

De 25-jarige middenvelder is tot het einde van het seizoen verlost van Ajax. Duarte stond dit seizoen ingeschreven bij Jong Ajax, maar speelde geen enkele minuut namens de jonge Amsterdammers. Duarte begon zijn carrière bij Sparta Rotterdam en verdiende daar een contract bij Heracles Almelo. Duarte werd in de zomer van 2013 overgenomen door Ajax, maar de middenvelder wist nooit te imponeren in het shirt van Ajax. Afgelopen seizoen werd hij al even op huurbasis overgedaan aan sc Heerenveen, maar ook in Friesland wist Duarte niet te overtuigen.

Technisch directeur Hans Smulders is blij met de komst van Duarte. "Lerin heeft er al een heel voetballeven op zitten en brengt onze selectie ervaring en voetbalfinesse", aldus Smulders op de clubsite van de Bredanaars. "Hij is technisch zeer begaafd en wil zich graag weer laten zien op de Nederlandse velden. Dat is voor alle partijen een win-win-situatie. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een goede bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van dit team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner