04.02.2016 20:24

Update: Transfer Van Eijden van de baan

NEC slaagt er niet in om als sterkste uit de strijd te komen in de Gelderse derby met Vitesse, tot grote teleurstelling van captain Rens van Eijden. (29-11-2015)
NEC slaagt er niet in om als sterkste uit de strijd te komen in de Gelderse derby met Vitesse, tot grote teleurstelling van captain Rens van Eijden. (29-11-2015)

Geheel tegen de verwachtingen in is Rens van Eijden nog steeds eigendom van NEC. Weken geleden ging de club akkoord met een bod van Dinamo Moskou, maar ook na een succesvolle medische keuring is de transfer nog niet rond. NEC wil de transfer nu alsnog forceren en schakelt hierbij de hulp in van de FIFA.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat de promovendus in de Eredivisie al twee vervangers voor Van Eijden in huis heeft. Dario Dumić en Mikael Dyrestam kwamen naar Nijmegen, omdat de bevestiging van de transfer van Van Eijden een formaliteit leek. Dumić heeft zelfs al zijn debuut gemaakt met rugnummer drie, waarmee Van Eijden in de eerste seizoenshelft nog voetbalde.

NEC laat niet weten wat het precies verwacht van de wereldvoetbalbond. "In de afgelopen weken werd Van Eijden medisch goedgekeurd en kwamen de clubs tot een transferakkoord. Bij de afwikkeling van de formaliteiten traden onverwachts complicaties op. Om de impasse in het transferproces te doorbreken, besloot NEC daarom de FBO en FIFA in te schakelen", valt te lezen op de clubwebsite.

Voor een officiële transfer moet NEC opeens snel handelen, aangezien de transfermarkt in Rusland op 15 februari sluit. In Nederland sloot de markt al enkele dagen geleden.

Update: Transfer Van Eijden van de baan [22:08 uur, 1-2-2016]
De transfer van Rens van Eijden naar Dinamo Moskou is definitief van de baan. Dat meldt NEC op de eigen website. Volgens NEC kwamen beide clubs op 15 januari tot een overeenstemming over een transfer, waarbij zelfs twee medische keuringen werden afgelegd door Van Eijden.

Op de website geeft men tekst en uitleg. "In de laatste fase van de afwikkeling van de transfer zijn echter door Dinamo Moskou zowel aan N.E.C. als aan Van Eijden onverwachte, aanvullende en in onze ogen onredelijke eisen en verzoeken gesteld. In goed overleg tussen N.E.C. en Van Eijden is besloten dat we niet aan deze eisen en verzoeken kunnen en willen voldoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner