17.06.2016 13:40

Feyenoord haalt spits weg uit Denemarken

Nicolai Jørgensen is de nieuwe nummer 9 van Feyenoord. De Rotterdammers maken vrijdagmiddag bekend dat de Deense spits transfervrij overkomt van FC Kopenhagen. Jørgensen (25) tekent bij Feyenoord een contract voor vijf seizoenen.

"We volgen Nicolai al langere tijd en zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking voor ons is", vertelt technisch directeur Martin van Geel. Jørgensen stond sinds halverwege 2012 onder contract bij het Deense FC Kopenhagen. Hij maakte in 99 competitiewedstrijden 43 doelpunten voor de Denen. "Hij is een balvaardige en tegelijk fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft, maar ook de kwaliteiten om de ploeg beter de laten voetballen."

De Deen stond ook in de belangstelling van andere clubs. "Maar hij kiest er heel bewust voor om zich in de Nederlandse competitie bij Feyenoord verder te ontwikkelen en gaat bij ons de concurrentie aan om de spitspositie", aldus Van Geel. Jørgensen begon zijn loopbaan bij Bayer Leverkusen, waar hij echter niet doorbrak. De Duitse club verhuurde hem aan 1. FC Kaiserslautern en daarna aan FC Kopenhagen, dat hem definitief overnam. Jørgensen kwam zestien keer uit voor het nationale elftal van Denemarken en scoorde tot op heden drie interlanddoelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner