21.06.2016 14:06

'Engeland of Rusland lonkt voor Caenepeel'

Jinty Caenepeel van FC Eindhoven waagt een poging op doel tijdens het competitieduel met VVV-Venlo. (18-03-2016)
Jinty Caenepeel van FC Eindhoven waagt een poging op doel tijdens het competitieduel met VVV-Venlo. (18-03-2016)

Een buitenlands avontuur licht in het verschiet voor Jinty Caenepeel. De Belgische aanvaller van FC Eindhoven staat in de belangstelling van clubs uit Rusland en Engeland.

Vanuit Rusland is er belangstelling uit de hoogste competitie, terwijl volgens het Eindhovens Dagblad Championship-clubs uit Engeland lonken naar de afmaker. Het eerste bod op de negentienjarige voorhoedespeler is door Eindhoven afgeslagen, maar de Jupiler League-club verwacht snel tot een akkoord te komen met een belangstellende partij.

Caenepeel wilde het liefst aan de slag op het hoogste niveau in België of Nederland, maar voor die clubs is hij nu onhaalbaar vanwege de belangstelling uit Rusland en Engeland. Eindhoven zal een gedeelte van de transfersom af moeten staan aan AA Gent, dat vorig seizoen een doorverkooppercentage afdwong. Caenepeel heeft nog een contract tot medio 2018.

Het afgelopen seizoen kwam de aanvaller tot vijftien doelpunten in 29 wedstrijden. Daarvoor werd hij voor een jaar verhuurd aan Cercle Brugge. Naar verluidt ligt de vraagprijs voor de Belg rond de half miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner