21.06.2016 19:34

Bosz stapt over van Heracles naar Cambuur

Met een rake vrije trap schiet Gino Bosz (m.) Heracles Almelo naar een 2-1 overwinning tegen FC Groningen. (19-12-2015)
Met een rake vrije trap schiet Gino Bosz (m.) Heracles Almelo naar een 2-1 overwinning tegen FC Groningen. (19-12-2015)

SC Cambuur heeft zich versterkt met de 23-jarige Gino Bosz. De verdediger komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent in Leeuwarden een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

Bosz, de zoon van Ajax-trainer Peter Bosz, slaagde er niet in om door te breken bij de Heraclieden. Hij maakte een jaar geleden de overstap van Vitesse naar Heracles Almelo en mocht in totaal zes keer opdraven in het team van John Stegeman. Uit een vrije trap scoorde Bosz eenmaal.

"De centrale positie achterin was nog dun bezet bij ons en daar hebben we met Gino de juiste kwaliteit aan kunnen toevoegen", zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de clubwebsite van de Leeuwarders. "Hij is een voetballende verdediger met een uitstekende pass. Dat opgeteld bij zijn leiderschapskwaliteiten maakt dat we hem er heel graag bij hebben hier in Leeuwarden."

De kans is groot dat SC Cambuur binnenkort nog een centrale verdediger gaat presenteren. De Leeuwarder Courant meldt dat de Leeuwarders dicht bij het aantrekken van Chiro N'Toko zijn. De 28-jarige verdediger speelde de afgelopen seizoenen bij FC Eindhoven en zou ook in de belangstelling staan van NAC Breda, De Graafschap en VVV-Venlo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner