19.07.2016 12:05

'Russische belangstelling voor spits Te Vrede'

Jeroen van der Lely (l.) duelleert met Mitchell te Vrede (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - sc Heerenveen. (07-11-2015)
Jeroen van der Lely (l.) duelleert met Mitchell te Vrede (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - sc Heerenveen. (07-11-2015)

Mitchell te Vrede kan zijn carrière vervolgen in Rusland. De spits van sc Heerenveen staat namelijk in de belangstelling van FC Ufa en FK Ural. Te Vrede vertrok een jaar geleden van Feyenoord naar Friesland.

Te Vrede heeft bij sc Heerenveen nog een contract tot de zomer van 2017, maar FOX Sports weet dat de aanvaller bij een goed bod mag vertrekken. De Friezen versterkten zich tijdens de huidige transferperiode met Reza Ghoochannejhad, terwijl ook Henk Veerman, Pelle van Amersfoort en Luka Zahovič in de spits uit de voeten kunnen.

Te Vrede scoorde het afgelopen seizoen tien keer in 28 competitiewedstrijden namens de Friezen, maar desondanks wist de spits niet te overtuigen. Te Vrede doorliep de jeugdopleiding van AZ Alkmaar, maar speelde nimmer in de hoofdmacht. Na één seizoen bij Excelsior werd hij in de zomer van 2012 opgepikt door Feyenoord. In Rotterdam-Zuid wist Te Vrede geen vaste basisplaats te veroveren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner