25.07.2016 19:28

PSV slaat slag met Almere City-middenvelder

Bruno Andrade van Willem II houdt tijdens het play-offduel met Almere City middenvelder Pablo Rosario van zich af. (16-05-2016)
Bruno Andrade van Willem II houdt tijdens het play-offduel met Almere City middenvelder Pablo Rosario van zich af. (16-05-2016)

Pablo Rosario zet zijn carrière voort in Eindhoven. De middenvelder van Almere City maakt per direct de overstap naar PSV, waar hij begint in het beloftenelftal. Rosario, jeugdinternational, tekende maandag een contract voor vier jaar.

Rosario komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar daar werd hij niet goed genoeg bevonden. Almere City pikte de middenvelder op, waarna hij na een jaar al zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Inmiddels staat de in Amsterdam geboren voetballer op veertig duels, daarnaast mag hij zichzelf ook jeugdinternational noemen.

Aron Winter besloot de rechtspoot mee te nemen naar Duitsland voor het Europees kampioenschap voor spelers onder de negentien. Rosario werd, in tegenstelling tot bij Almere City, vooral als centrumverdediger gebruikt op het EK, maar Oranje kwam de groepsfase niet door. In de play-offs werd zelfs nog verloren van Duitsland, waardoor een WK-ticket verloren ging.

"Toen er berichten in de media over verschenen, zeiden die jongens gelijk dat ik naar PSV moest komen", kijkt Rosario met PSV TV terug op de periode dat hij met veel PSV'ers op het EK verbleef. "Het is leuk dat ik meteen een paar jongens ken. Ik ben ook heel blij dat ik de stap heb gemaakt. Dit is een mooie en grote stap, maar ik wil deze uitdaging graag aangaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner