31.07.2016 14:27

MVV heeft spits 'met neusje voor goal' binnen

Patrick N'Koyi (l.) als speler van Fortuna Sittard in een stevig duel met Zdenko Kaprálik van FC Oss. (21-02-2014)
Patrick N'Koyi (l.) als speler van Fortuna Sittard in een stevig duel met Zdenko Kaprálik van FC Oss. (21-02-2014)

Patrick N'Koyi maakt de overstap naar MVV Maastricht. De 26-jarige aanvaller komt over van Rapid Bucureşti en tekent voor één seizoen in Limburg.

"Patrick is een balvaste spits met een imposant sterk lichaam", zo toont MVV-trainer Ron Elsen zich verheugd met de komst van N'Koyi. "Hij heeft bovendien een 'neusje voor de goal'. Een targetman die via de vleugels gezocht moet worden. Hij kan echter ook als aanspeelpunt dienen, waarna aansluiting naar voren kan volgen. Patrick zal, na zijn verblijf in het buitenland, wel weer even moeten wennen aan het trainingsritme in Nederland. Maar hij heeft ervaring in de Jupiler League én, ook niet onbelangrijk, op het hoogste niveau van Roemenië."

N'Koyi speelde de afgelopen twee seizoenen in Roemenië bij Petrolul Ploieşti en meest recentelijk bij Rapid Bucureşti. De aanvaller kwam op zijn vierde jaar als Congolese vluchteling naar Nederland en werd later opgepikt door de jeugdopleiding van FC Eindhoven. In 2009 maakte N'Koyi zijn debuut in het Jan Louwers Stadion. In 2012 maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard, waar hij met vijftien doelpunten goed op dreef was. "Een aanwinst die onze selectie wederom een mooie kwaliteitsimpuls geeft", aldus een tevreden Elsen. "De concurrentie wordt immers vergroot, net als de mogelijkheden die we hebben om te variëren in onze speelwijze."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner