06.08.2016 14:38

'Ola John wordt voor derde keer verhuurd'

Ola John in een wedstrijd voor SL Benfica in de Primeira Liga (15-01-14)
Ola John in een wedstrijd voor SL Benfica in de Primeira Liga (15-01-14)

Ola John staat op het punt om zijn contract bij Benfica te verlengen tot de zomer van 2019. De aanvaller werd in 2012 voor negen miljoen euro overgenomen van FC Twente, maar is in al die jaren nooit uitgegroeid tot een volwaardige basisspeler. Nadat John zijn contract heeft verlengd, wordt hij direct verhuurd aan een andere club.

Volgens het Portugese Record ziet de clubleiding van Benfica ook voor aankomend seizoen geen perspectief voor John. Daarom wordt er opnieuw gekozen voor een verhuurperiode. John leek eerder op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers te verkassen, maar maakt naar verluidt voor een jaar de overstap naar het Franse Toulouse. Die club is dringend op zoek naar aanvallende versterkingen, nadat Wissem Ben Yedder vertrok naar Sevilla. Komende week moeten de handtekeningen onder het nieuwe contract gezet worden.

Het contract van John werd vorig seizoen ook al verlengd met één jaar tot medio 2018. Daarna kwam de rappe buitenspeler op huurbasis uit voor het Engelse Reading, dat ook een optie tot koop wist te bedingen. John kwam tot 28 wedstrijden en vier doelpunten in het Championship, maar de club zag geen reden om de aanvaller voor acht miljoen definitief in te lijven. In 2014 speelde de oud-speler van FC Twente ook nog een half jaar op huurbasis voor Hamburger SV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner