11.08.2016 20:57

NAC versterkt zich met komst Citizen Faupala

De Fransman maakt zijn debuut tijdens het FA Cup-duel tegen Chelsea. (21-02-2016)
De Fransman maakt zijn debuut tijdens het FA Cup-duel tegen Chelsea. (21-02-2016)

David Faupala versterkt per direct de gelederen bij NAC Breda. De Fransman, die afgelopen weken al mee trainde met de ploeg van Marinus Dijkhuizen, wordt voor een jaar gehuurd van de Engelse topclub Manchester City.

De spits werd in de zomer van 2015 overgenomen door de Engelse club van het Franse RC Lens, maar bij Manchester City speelde de 19-jarige Faupala hoofdzakelijk bij de Onder 19 en Onder 23 ploegen. Toch maakte de Fransman afgelopen seizoen zijn debuut. Dat deed hij in de 5-1 verloren achtste finale van de FC Cup tegen Chelsea. Hoewel Manchester City ruim ten onder ging, scoorde Faupala de enige treffer namens The Citizens.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is blij met de komst van de spits. "De afgelopen twee weken hebben we een goed beeld kunnen krijgen van David: wat voor voetballende kwaliteiten hij heeft en hoe hij in de groep ligt", vertelt de beleidsbepaler op de officiële website van de club.

De ploeg kreeg een goed beeld van de kwaliteiten van Faupala en wilde hem dus graag toevoegen aan de selectie. "Wij hebben een positief beeld van hem gekregen en David ook van NAC. Met David als versterking heeft onze technische staf in de vooste linie meer mogelijkheden. Hij is een sterke speler die op alle aanvallende posities uit de voeten kan."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner