30.08.2016 18:47

Ajax beëindigt transfersoap en haalt Ziyech

Ajax heeft zich definitief versterkt met Hakim Ziyech. De sterspeler van FC Twente tekent een contract voor vijf seizoenen in Amsterdam. De hoofdstedelingen betalen een vaste transfersom van elf miljoen euro aan FC Twente.

Het akkoord tussen de clubs werd eerder al bekend, het was echter wachten op de handtekening van de aanvallende middenvelder. "Ik ben nu al trots op de volgende stap in mijn carrière. Ik wil mooie dingen gaan bereiken", zo liet de spelmaker dinsdagochtend al weten tegenover De Telegraaf.

Met de overstap is naar verluidt een slordige elf miljoen euro gemoeid. Dit bedrag is niet in zijn geheel voor FC Twente, want veertig procent van de totale transfersom gaat naar de zaakwaarnemer van Ziyech en zijn oude club sc Heerenveen.

Hoewel de transfer niet uit de lucht komt vallen, is deze wel hoogst opmerkelijk te noemen. Zo liet technisch directeur Marc Overmars eerder nog weten dat er in Amsterdam geen plek voor de 23-jarige zou zijn, doordat er al negen middenvelders op de loonlijst staan. "Ziyech is een geweldige speler, maar wij zullen hem niet halen", zo klonk het. Een week later wordt de Marokkaans international dan toch gepresenteerd in de ArenA. 

De geboren Drontenaar kwam in 2014 over van sc Heerenveen. Destijds was zijn doel om met de Tukkers mee te spelen om de titel, maar door de financiële malaise in Enschede mislukte dit plan. Afgelopen seizoen moest de club zelfs vechten tegen degradatie, maar mede door de zeventien treffers van Ziyech en zijn vele assists, wist Twente zich te handhaven.

Ook in het nieuwe seizoen begon hij goed, zo scoorde hij in zijn afscheidswedstrijd in de Grolsch Veste afgelopen weekend twee keer tegen Sparta (3-1) en werd hij uitgeroepen tot Speler van de Week. In totaal speelde Ziyech voor sc Heerenveen en FC Twente 104 Eredivisiewedstrijden, waarin hij 41 keer trefzeker was. Bij de tobbende Amsterdammers moet hij voor de broodnodige treffers gaan zorgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner