29.08.2016 12:00

Speler van de Week: Hakim Ziyech

Hakim Ziyech is Speler van de Week in speelronde drie van de Eredivisie in het seizoen 2016/2017.
Hakim Ziyech is Speler van de Week in speelronde drie van de Eredivisie in het seizoen 2016/2017.

Hakim Ziyech nam zaterdagavond in stijl afscheid van de supporters van FC Twente. Daarmee zorgde hij er ook voor dat hij de Speler van de Week is in de vierde speelronde. De Marokkaanse middenvelder kreeg een 8.0 voor zijn optreden tegen Sparta Rotterdam.

Trefzeker
Ziyech bewees in de Grolsch Veste weer eens dat hij van grote waarde is voor de Tukkers. De aanvallend ingestelde speler zette zijn ploeg al snel op een voorsprong. Hij reageerde attent op kopbal van Enes Ünal, waarna hij een tegenstander omspeelde en de keeper op het verkeerde been zette met een lage schuiver. Zijn tweede treffer was van grotere schoonheid. Ziyech pikte zelf de bal op en schoot met links de bal laag in de onderhoek, waardoor FC Twente een 3-1 overwinning naar zich toe trok.

Afscheid
Aan alles viel te merken dat het voor Ziyech zijn laatste wedstrijd in het shirt van Twente was. Vlak voor tijd kreeg de middenvelder een publiekswissel van hoofdtrainer René Hake. Tim Hölscher kwam hem vervangen. Ziyech nam uitgebreid de tijd om iedereen in de dug-out te bedanken en nam bovendien na afloop van de wedstrijd de tijd voor de fans op de tribune. Ook zij wisten dat ze hun sterspeler voor het laatst hebben zien schitteren in het shirt van hun trots.

Toekomst
Dat Ziyech vertrekt is duidelijk, maar welke club is nog niet honderd procent zeker. Ajax is in vergaande onderhandelingen met zowel de speler als Twente, maar moet nog wel aan de transfersom zien te voldoen. Een eerste bod van acht miljoen euro werd naar de prullenbak verwezen door Twente. Ze verlangen meer dan tien miljoen euro. Ondertussen zouden Fenerbahçe en Everton ook in de markt zijn voor Ziyech.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner