22.12.2016 19:32

Go Ahead Eagles huurt Engelse middenvelder

Go Ahead Eagles kan vanaf januari beschikken over Daniel Crowley. De hekkensluiter van de Eredivisie huurt de pas negentienjarige middenvelder voor een half jaar van Arsenal.

Volgens Voetbal International meldt Crowley zich op 2 januari al in Deventer. Op die dag begint de ploeg van trainer Hans de Koning aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Engelse middenvelder trainde deze maand al mee met de selectie van Go Ahead en maakte een uitstekende indruk op de technische staf van de club uit Deventer. De deal kwam tot stand door bemiddeling van Andries Jonker, die bij Arsenal werkzaam is als hoofd opleidingen.

Go Ahead Eagles was dringend op zoek naar een creatieve middenvelder. De promovendus huurde afgelopen zomer al Sinan Bytyqi van Manchester City, maar hij komt door hartproblemen niet meer in actie dit seizoen. Ook Chris David is door een hernieuwde kruisbandblessure lang uit de roulatie. De clubleiding van Go Ahead is dan ook blij met de komst van Crowley. "Crowley heeft behoorlijk indruk gemaakt", vertelt technisch manager Dennis Bekking aan VI.

"Hij behoort qua technische vaardigheden tot de betere talenten van Arsenal, maar in Engeland worden ook andere dingen gevraagd", vervolgt Bekking zijn verhaal. "Hij is sterk aan de bal en kan goed tussen de linies spelen. We zien in hem een nummer 10, maar Crowley kan ook hangend op links uit de voeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner