11.12.2016 09:29

'Hartkwaal treft huurspeler Go Ahead Eagles'

Sinan Bytyqi verlaat het veld met een lach. Go Ahead Eagles wint met 3-0 van Excelsior. (01-10-2016)
Sinan Bytyqi verlaat het veld met een lach. Go Ahead Eagles wint met 3-0 van Excelsior. (01-10-2016)

Sinan Bytyqi heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Go Ahead Eagles al gespeeld. Er zou een hartkwaal zijn geconstateerd bij de huurling van Manchester City, die momenteel herstellende is van een enkelblessure.

De 21-jarige Bytyqi raakte in oktober zwaar geblesseerd aan zijn enkel en kwam sindsdien niet meer in actie voor Go Ahead Eagles. De club uit Deventer huurde de Kosovaarse middenvelder vanaf afgelopen zomer van Manchester City. Bytyqi is voor zijn herstel teruggekeerd naar Engeland, maar daarna bleef het angstvallig stil rondom de technicus. Volgens Voetbal International is er een hartkwaal bij de middenvelder vastgesteld.

Bij Go Ahead Eagles, dat zaterdag met 1-0 verloor bij PSV, heerst onzekerheid over de situatie van Bytyqi en wacht de berichten uit Manchester rustig af. De Engelse topclub laat de mogelijke hartkwaal van de middenvelder nu onderzoeken door een derde partij. Op korte termijn worden er, vanwege medische geheimhouding en uit respect voor Bytyqi, geen mededelingen gedaan over de ernst van de afwijking. De Kosovaar, die eerder voor SC Cambuur uitkwam, speelde dit seizoen vier wedstrijden voor Go Ahead en maakte een prima indruk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner