17.01.2017 16:18

NAC huurt opnieuw talent van Manchester City

Het samenwerkingsverband met Manchester City heeft NAC Breda weer een nieuwe speler opgeleverd. De club uit de Jupiler League krijgt de rest van het seizoen de beschikking over James Horsfield.

De 21-jarige Engelsman kan op meerdere posities achterin en op het middenveld uit de voeten. Hij treft in Breda met Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Thomas Agyepong en Manu Garcia vier andere talenten die door City in Breda zijn gestald. "Met zijn 21 jaar is James een van de meest ervaren spelers in de jeugdopleiding van City", vertelt technisch directeur Hans Smulders op de site van NAC Breda.

"Hij kan op verschillende posities in de verdediging en het middenveld uit de voeten. Tijdens het trainingskamp in de winterstop hebben we gemerkt dat hij goed in de groep past en voetballend een meerwaarde is voor ons. Daarnaast kan hij met zijn ervaring ook een rol spelen in de ontwikkeling van de andere jongere spelers van Manchester City. We zijn daarom blij dat hij het komende half jaar voor NAC uitkomt", aldus Smulders.

Horsfield speelt al sinds zijn elfde in de jeugdopleiding van Manchester City. De Engelsman was onlangs op proef bij NAC en maakte toen een goede indruk op de nieuwe hoofdtrainer Stijn Vreven. Hij gaat met een nieuw contract bij Manchester City op zak naar Breda. De Engelse club maakte dinsdag bekend dat Horsfield nu tot medio 2018 vastligt.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner