31.01.2017 11:15

VVV-Venlo huurt middenvelder van Arsenal

Gedion Zelalem krijgt speeltijd tijdens het League Cup-duel Arsenal - Reading (25-10-2016).
Gedion Zelalem krijgt speeltijd tijdens het League Cup-duel Arsenal - Reading (25-10-2016).

Gedion Zelalem maakt het seizoen af bij VVV-Venlo. De Amerikaanse aanvallende middenvelder, die werd geboren in Berlijn, wordt door de Limburgse club tot het einde van het seizoen gehuurd van Arsenal.

De twintigjarige Zelalem debuteerde op 24 januari 2014 tijdens het FA Cup-duel met Coventry City (4-0 overwinning) in de hoofdmacht van Arsenal. Vorig seizoen speelde de middenvelder op huurbasis voor het Schotse Rangers FC, terwijl Zelalem tijdens het huidige seizoen tweemaal speeltijd kreeg van Arsenal-trainer Arsène Wenger in de League Cup, desondanks hebben The Gunners besloten om Zelalem op huurbasis te stallen bij VVV-Venlo.

"In eerste instantie zijn wij te rade gegaan bij West Ham United (VVV heeft een samenwerkingsverband met West Ham United, red.), echter konden zij ons dit type speler niet bieden", aldus Stan Valckx, manager voetbal van VVV, op de clubsite van Limburgers. "Wij zijn altijd op zoek geweest naar buitenkansjes en nu deed zich deze unieke kans voor, die wij met beide handen hebben aangegrepen. Gezien het aantal wedstrijden dat we nog spelen en de breedte van onze selectie, is Gedion een welkome versterking."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner