01.02.2017 00:18

Oosterwijk verhuurd door FC Twente aan NAC

Jari Oosterwijk (l.) vecht in De Kuip met Dirk Kuyt (r.) om de bal tijdens de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. (14-08-2016)
Jari Oosterwijk (l.) vecht in De Kuip met Dirk Kuyt (r.) om de bal tijdens de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente. (14-08-2016)

FC Twente heeft Jari Oosterwijk tot het einde van het seizoen gestald in de Jupiler League bij NAC Breda. De overschrijving van de 21-jarige aanvaller gebeurde vlak voor de transferdeadline. 

NAC Breda was nog druk op zoek naar een nieuwe aanvalsleider en dus is Hans Smulders, de technisch directeur van de Jupiler League-club, blij met de komst van Oosterwijk. "Het was inmiddels bekend dat het aantrekken van een extra spits onze voorkeur had. Jari is een jonge, talentvolle aanvaller die bij FC Twente al een aardige ontwikkeling heeft doorgemaakt."

Volgens Smulders is Oosterwijk een directe versterking voor NAC Breda. "Hij is fit, kan direct presteren en heeft al ervaring in de Jupiler League en de Eredivisie. Met het vastleggen van Jari hebben wij een spits binnengehaald die kan concurreren met Cyriel Dessers, maar tegelijkertijd ook samen met hem in één elftal kan spelen. Hij is het type spits dat wij nog zochten en daarmee is onze selectie definitief compleet."

In het seizoen 2014/2015 debuteerde de lange spits in de hoofdmacht van FC Twente, wat toen nog onder leiding stond van Alfred Schreuder. Het jaar daarna kende Oosterwijk een goede periode, maar mede door een blessure belandde de aanvaller op de bank. In totaal speelde hij 27 duels in de Eredivisie en scoorde hij daarin vijfmaal. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner