13.02.2017 20:28

Populaire Suk op huurbasis naar Hongarije

Na één zeer succesvol seizoen in Portugal wil de carrière van Hyun-jun Suk niet meer zo vlotten. De Koreaan, die bij Ajax op bijzondere wijze binnenkwam, wordt door FC Porto verhuurd aan Debreceni VSC uit Hongarije.

Suk kreeg als tiener een stage aangeboden bij Crystal Palace, maar toen dat op niets uitliep, besloot hij naar Amsterdam af te reizen, waar hij enkele trainingen van Ajax bezocht. Toenmalig trainer Martin Jol werd gevraagd of hij niet een paar keer kon meetrainen, waarna Suk uiteindelijk een contract afdwong via goed spel bij Jong Ajax. De Aziaat werd direct publiekslieveling in de hoofdstad, maar van een doorbraak was geen sprake.

Lang leek de carrière van Suk op niets uit te lopen, maar in het seizoen 2015/2016 schitterde de aanvaller opeens in de Primeira Liga. In dienst van Vitória Setúbal scoorde Suk negen keer in de Portugese competitie, waarna FC Porto toesloeg. Bij de topclub kwam Suk echter niet aan bod, waardoor hij in 2016 werd verhuurd aan het Turkse Trabzonspor. Vanwege gebrek aan succes liet hij zijn huurcontract ontbinden, nu kan Suk het dus opnieuw proberen in Hongarije.

Toevallig genoeg speelt Geoffrey Castillion op dit moment ook voor Debreceni VSC. De spits speelde bij Ajax toen Suk de trainingen kwam bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner