Juventus
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Stephan Lichtsteiner 66. / Schot met rechts

90'

Het publiek werd in de eerste helft niet verwend, maar na rust was het een stuk beter in Rome. Juventus trok uiteindelijk aan het langste eind. Nadat Simone Zaza op de paal schoot, maakte Stephan Lichtsteiner in de rebound het enige doelpunt van de wedstrijd. De Oude Dame treft in de halve finale van de Coppa Italia Inter.
90'
90'
Gele kaart voor Paulo Dybala (Juventus)
Het is een bijzondere invalbeurt voor Paulo Dybala, die een enorme kans kreeg en nu geel ontvangt. Hij krijgt de prent voor het vertragen van het spel.
90'
En nog een enorme kans voor Juventus! De andere invaller, Mario Mandžukić, komt oog in oog met Etrit Berisha na een foute kopbal van Senad Lulić. Mandžukić moet scoren, maar schiet de bal tegen de voeten van de goalie.
90'
Hij staat koud in het veld, maar Paulo Dybala maakt bijna de 0-2! Na een prachtige steekbal krijgt de Argentijn de mogelijkheid om te scoren. Al vallend schiet hij op Etrit Berisha.
90'
Wissel in bij Juventus -> Paulo Dybala
90'
Wissel uit bij Juventus -> Simone Zaza
90'
Gele kaart voor Simone Zaza (Juventus)
De spits wordt gewisseld en loopt tergend langzaam naar de zijlijn. Dat komt hem op geel te staan.
89'
Lazio staat even met tien man op het veld. Lucas Biglia heeft last van zijn voet en wordt buiten het veld behandeld.
87'
Zonder dat er veel op het veld gebeurt, naderen we het einde van de wedstrijd. Houdt Juventus de voorsprong vast, dan treft het in de halve finale Inter. De club uit Milaan won gisteren met 0-2 bij SSC Napoli.
84'
Lazio heeft veel balbezit, maar kansen creëert het niet in de slotfase van de wedstrijd. Juventus verdedigt heel gedisciplineerd en geeft helemaal niets cadeau.
83'
Deed hij mee vandaag? Blijkbaar wel, maar Miroslav Klose hebben we in deze kwartfinale-wedstrijd niet gezien. De Duitser is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer.
82'
Wissel in bij Lazio Roma -> Alessandro Matri
82'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Miroslav Klose
81'
Onder luid gefluit verlaat Stephan Lichtsteiner het veld. De Zwitser speelde in het verleden drie seizoenen voor de club uit Rome.
80'
Wissel in bij Juventus -> Juan Cuadrado
80'
Wissel uit bij Juventus -> Stephan Lichtsteiner
76'
Weer bijna Simone Zaza! De spits van Juventus was vandaag al een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar opnieuw slaagt hij er niet in om zijn optreden met een goal te bekronen. Een pass van rechts stuitert door, waardoor Zaza zijn voet niet goed tegen de bal krijgt en van tien meter naast schiet.
75'
Wissel in bij Juventus -> Mario Mandžukić
75'
Wissel uit bij Juventus -> Morata
74'
De thuisploeg heeft de hoop op een goed resultaat nog niet opgegeven en gaat steeds aanvallender spelen. Juventus laat het initiatief over aan Lazio, leunt achterover en gokt op de tegenaanval.
73'
Wissel in bij Lazio Roma -> Felipe Anderson
73'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Abdoulay Konko
69'
Stefano Sturaro kan de wedstrijd beslissen! Het is een levensgevaarlijke uitbraak van Juventus, dat vlak na de 0-1 ook bijna de 0-2 maakt. Sturaro lanceert zichzelf na een strakke pass en komt oog in oog met Etrit Berisha, maar het schot dat volgt valt tegen.
66'
Doelpunt voor Juventus, 0:1 door Stephan Lichtsteiner
Daar is de voorsprong voor Juventus! Simone Zaza krult de bal langs de doelman, maar zijn inzet eindigt op de paal. In de rebound krijgt Stephan Lichtsteiner echter een herkansing. De rechtsback plaats de bal in het doel, maar Etrit Berisha lijkt redding te brengen. De doelman haalt de bal echter nét achter de doellijn vandaan.
63'
Dat ziet er gevaarlijk uit! Een vrije trap wordt bij de tweede paal gelegd, waar Paul Pogba opduikt. De talentvolle middenvelder legt de bal terug, maar er is geen medespeler om het karwei af te maken.
63'
Wissel in bij Lazio Roma -> Wesley Hoedt
63'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Mauricio
61'
Wesley Hoedt staat klaar om in te vallen bij Lazio. Hij zal waarschijnlijk Mauricio vervangen, die geblesseerd op het veld ligt.
60'
Gele kaart voor Abdoulay Konko (Lazio Roma)
Simone Zaza stuurt Álvaro Morata in een tegenaanval diep, maar de Spanjaard moet nog drie verdedigers passeren. De aanval stopt snel, want Abdoulay Konko geeft Morata een duwtje in de rug en krijgt geel.
59'
Even moet Giorgio Chiellini voor zijn tweede gele kaart na een overtreding op doelman Etrit Berisha, maar de scheidsrechter vond de overtreding te licht voor zo'n zware straf. De Italiaan zal echter wel op zijn tellen moeten passen.
56'
Etrit Berisha gaat in de fout! Maar de doelman van Lazio komt goed weg. Berisha wil de bal wegboksen, maar Paul Pogba springt hoger. De kopbal van de Fransman gaat over de doelman, maar ook over de lat heen.
54'
Gele kaart voor Mauricio (Lazio Roma)
Mauricio kwam in de eerste helft twee keer goed weg, maar nu ontvangt de verdediger alsnog een gele kaart. Niet Simone Zaza, maar Álvaro Morata is het slachtoffer van zijn tackle.
54'
Het begin van de tweede helft is veelbelovend. Beide ploegen durven meer risico te nemen, wat de amusementswaarde van de wedstrijd verhoogt.
51'
Wát een misser! Iedereen denkt dat het 0-1 wordt voor Juventus, maar de inzet van Simone Zaza eindigt in het zijnet. De Italiaanse spits stuurt Álvara Morata diep, die tegen de doelman op schiet. In de rebound lijkt Zaza de bal in het open doel te kunnen schieten, maar vanuit een lastige hoek schiet hij naast.
50'
Baldé Diao Keita is eigenlijk de enige speler die wat voor gevaar zorgt bij Lazio. De Senegalaas zweeft van links naar rechts, maar krijgt voortdurend dubbele dekking.
48'
Een bal wordt teruggespeeld op Lazio-doelman Etrit Berisha en Zaza jaagt hem als een gek op. Het lijkt een kansloze poging, maar het werkt toch, want Berisha raakt een beetje in paniek en levert de bal in bij een speler van Juventus.
46'
Beide ploegen hebben niet gewisseld in de rust.
46'
45'

Het is nog geen opwindende bekerwedstrijd in Rome. Juventus heeft tot nu toe het beste van het spel, maar Lazio kreeg via Baldé Diao Keita de beste kans van de wedstrijd. Het is te merken dat beide ploegen een aantal basiskrachten mist.
45'
44'
Gele kaart voor Giorgio Chiellini (Juventus)
Vlak voor het verstrijken van de eerste helft gaat Giorgio Chiellini nog op de bon. Hij wordt bestraft voor een harde tackle op de benen van Baldé Diao Keita.
42'
Aan het einde van de eerste helft zet Lazio nog maar een keer aan. De thuisploeg begon aardig aan de wedstrijd, maar via Baldé Diao Keita kreeg het tot op heden nog maar één kans.
38'
Claudio Marchisio met het schot! Een afgeslagen bal komt bij Álvaro Morata terecht, die Marchisio op de rand van het strafschopgebied ziet staan. De pass komt aan bij de Italiaan, die hard uithaalt. Het schot smoort echter in het strafschopgebied, waar nog veel verdedigers van Lazio staan.
37'
Álvaro Morata en Zaza zijn bijna elkaars tegenpolen. Morata is een sierlijke speler, Zaza moet het hebben van zijn werklust. Samen vormen zij vanavond het spitsenduo van Juventus.
34'
Juventus wil een strafschop! Na een fantastische actie komt Álvaro Morata in kansrijke positie. De Spanjaard speelt de bal over zichzelf en zijn tegenstander heen en komt - vanaf de rechterkant - oog in oog met doelman Etrit Berisha. Morata besluit naar de grond te gaan nadat hij licht wordt vastgehouden en vraagt om een strafschop, maar de scheidsrechter besluit om niet te fluiten.
31'
Gele kaart voor Senad Lulić (Lazio Roma)
In de Nederlandse competitie wordt hier ook wel eens rood voor gegeven. Senad Lulić, die al een keer gemeen door ging, begaat nu een tackle van achteren op zijn tegenstander. Dat wordt bestraft met geel.
30'
Na een halfuur spelen is het Juventus dat de wedstrijd steeds meer onder controle krijgt. Lazio kan zijn aanvallers moeilijk vinden.
27'
Juventus, tot twee keer toe! Binnen korte tijd krijgen de bezoekers twee hele aardige mogelijkheden. Eerst is het Zaza die aan de aandacht van Mauricio ontsnapt, maar niet hard genoeg schiet om het Etrit Berisha lastig te maken. Niet veel later komt een afvallende bal bij Paul Pogba. De Fransman probeert met een bekeken schot te scoren, maar weer staat Berisha goed opgesteld.
25'
Senad Lulić gaat hard door op Claudio Marchisio, die even op de grond blijft liggen. Scheidsrechter Antonia Damato spreekt de speler van Lazio aan, die zijn laatste waarschuwing krijgt.
23'
We zijn halverwege de eerste helft en hoewel het nog niet spectaculair is, hebben beide ploegen een aardige mogelijkheid gekregen. De grootste was voor Lazio, maar het vizier stond niet op scherp bij Baldé Diao Keita.
20'
En nu is het Zaza die met zijn armen loopt te zwaaien. De scheidsrechter zal zometeen een keer moeten optreden, want er wordt veel geoorloofd.
18'
En weer begaat Mauricio een gemene overtreding op Zaza. Ditmaal raakt hij het achterhoofd van de aanvaller van Juventus. Mauricio krijgt geen geel, maar zal dat bij zijn volgende overtreding ongetwijfeld wel krijgen.
16'
Een meter over! Daar is Juventus voor de eerste keer gevaarlijk. Een vrije trap van links wordt in het strafschopgebied gebracht, waar ook Paul Pogba staat. De Fransman kopt de bal een meter over het doel van Etrit Berisha.
16'
Onsportief gedrag van Zaza, die na een overtreding van Mauricio vraagt om een gele kaart voor de verdediger van Lazio. De overtreding was misschien wel geel waard, maar door de actie van Zaza is het verstandig dat de scheidsrechter de kaarten voorlopig op zaak houdt.
15'
De sterke fase van Lazio houdt aan: na een actie van de meest opvallende man tot nu toe, Baldé Diao Keita, krijgen de Romeinen een corner. De hoekschop levert de bezoekers echter niets op.
13'
Dat moet de 1-0 zijn! Het is de eerste echte kans van de wedstrijd, en wat voor een! Baldé Diao Keita ontsnapt aan de aandacht van de Juventus-verdediging en komt plots oog in oog met doelman Neto. De aanvaller uit Senegal probeert de bal vanuit een lastige hoek in de kruising te plaatsen, maar schiet over.
12'
Lazio krijgt een vrije trap op een meter of dertig na een overtreding van Stefano Sturaro op Antonio Candreva. Het 'slachtoffer' neemt de vrije trap, maar schiet ruim over
11'
Dit is niet zoals we Paul Pogba kennen. De Fransman wil een balletje kaatsen uit een ingooi, maar mikt de bal over de zijlijn.
10'
Er worden erg veel overtredingen gemaakt in de openingsfase van de wedstrijd. Scheidsrechter Antonio Damato houdt het kort en laat weinig toe.
7'
Álvaro Morata is inmiddels een grote naam in de voetballerij, maar in de Serie A heeft de Spaanse spits in twee seizoenen tijd slechts negen doelpunten gemaakt. Dit seizoen staat de teller op slechts één treffer in achttien wedstrijden.
5'
Schot van Stephan Lichtsteiner! De rechtsback beproeft zijn geluk en haalt uit van een meter of dertig. Doelman Etrit Berisha wordt niet verrast en keert de inzet zonder daar veel moeite voor te doen.
3'
Het is diezelfde Álvaro Morata die voor het eerst deze wedstrijd de bal in het strafschopgebied van Lazio brengt. De voorzet van de Spanjaard komt echter niet aan bij een medespeler.
1'
Even denkt Álvara Morata erdoor te zijn, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel. De Spanjaard stond een paar centimeter buitenspel.
1'
Juventus heeft de wedstrijd in gang gebracht!
1'

Veel spelers krijgen rust vanavond bij Juventus en Lazio. Bij de bezoekers uit Turijn beginnen onder meer Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini en Paulo Dybala op de bank.

Aan de kant van de thuisploeg zijn vanavond geen Nederlanders in de basiself te vinden. Edson Braafheid en Wesley Hoedt nemen plaats op de bank. Stefan de Vrij en Ricardo Kishna zijn geblesseerd en niet opgenomen in de wedstrijdselectie.
Lazio Roma en Juventus maken vanavond uit wie de vierde halve finalist in het Italiaanse bekertoernooi wordt. In de Italiaanse hoofdstad nemen de twee grootmachen het vanaf 20:45 tegen elkaar op. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel in de Coppa Italia. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen hier te vinden.

Nederlands getint Lazio

Met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna lopen er veel Nederlanders rond bij Lazio Roma. De Vrij en Kishna zijn echter geblesseerd en Braafheid deed dit seizoen nog maar een kwartier mee. De enige Nederlander die we in het duel met Juventus in de basis kunnen verwachten is Hoedt, die in zijn eerste maanden in Italië een uitstekende indruk maakt.

Lazio Roma is de huidige nummer negen van de Italiaanse Serie A. De Romeinen vallen dit seizoen tegen en moeten voorlopig clubs als Empoli FC en Sassuolo Calcio boven zich dulden. De landstitel verovert Lazio Roma niet meer, maar in het bekertoernooi kan het team van trainer Stefano Piolo wel hoge ogen gooien. Wint Lazio Roma vanavond, dan treft het in de halve finale een andere Italiaanse grootmacht: Inter.

Juventus ouderwets in vorm

Juventus begon het seizoen dramatisch en won slechts één van de eerste zes wedstrijden. Daarna begon het team van Massimiliano Allegri te draaien. De Oude Dame is bezig aan een ijzersterke reeks: in de competitie won Juventus tien keer op rij. Mogelijk kan AS Roma Juventus zondag aan halt toeroepen.

Toen Juventus en Lazio Roma elkaar eerder dit seizoen troffen, won het team van Allegri. In de wedstrijd, waarin liefst acht keer geel werd gegeven, opende Santiago Gentiletti al snel de score. Na een halfuur spelen zorgde Paulo Dybala voor de 0-2, wat het laatste doelpunt van de wedstrijd bleek te zijn. De Argentijn is bezig aan een ijzersterk seizoen en maakte in de competitie al elf doelpunten.