20.01.2016 22:39

Juventus dankzij kleine zege naar halve finale

Stephan Lichtsteiner (l.) heeft zojuist gescoord voor Juventus tegen Lazio Roma in de kwartfinale van de Coppa Italia. De Zwitser wordt gefeliciteerd door Simone Zaza (m.) terwijl Stefano Sturaro ook het feestje meeviert.
Stephan Lichtsteiner (l.) heeft zojuist gescoord voor Juventus tegen Lazio Roma in de kwartfinale van de Coppa Italia. De Zwitser wordt gefeliciteerd door Simone Zaza (m.) terwijl Stefano Sturaro ook het feestje meeviert.

Juventus is de vierde halve finalist van de Coppa Italia. De koploper van de Serie A rekende woensdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi af met Lazio. Stephan Lichtsteiner maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Omdat beide teams nog in de Serie A en in Europees verband actief zijn, besloten beide trainers om een aantal sleutelspelers rust te geven. Bij Juventus ontbraken Paulo Dybala, Gianluigi Buffon en Mario Mandžukić in de basiself. Bij Lazio startte onder meer Wesley Hoedt niet. Hij zat samen met Edson Braafheid op de reservebank en viel na een uur spelen in. Ricardo Kishna en Stefan de Vrij zijn nog geblesseerd maakten geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie.

Het was te merken dat er een aantal belangrijke spelers ontbrak in het bekerduel, want beide ploegen hadden moeite om in de eerste helft goede kansen te creëren. Lazio kreeg er in het eerste bedrijf slechts één. Die was voor Baldé Diao Keita. De spits uit Senegal slaagde er echter niet in om van dichtbij Neto te verschalken. Aan de andere kant kregen Paul Pogba en Simone Zaza aardige mogelijkheden om de score te openen.

De wedstrijd kwam pas in de tweede helft echt los. Juventus, dat in de Serie A de laatste tien wedstrijden won, had het betere van het spel en leek via Zaza al snel op voorsprong te komen. De Italiaanse spits, die opviel door zijn werklust, mikte de bal van dicht bij echter naast. Niet veel later was Zaza weer dicht bij een doelpunt, maar ditmaal eindigde zijn inzet tegen de paal. In de rebound was het echter wel raak: het schot van Lichtsteiner was net hard genoeg om doelman Etrit Berisha te verschalken.

Juventus kan door de overwinning op Lazio de titel in het Italiaanse bekertoernooi prolongeren. In de halve finale is Inter in een dubbele ontmoeting de tegenstander. De twee andere actieve clubs in de Coppa Italia zijn AC Milan en stuntclub US Allesandria 1912, dat uitkomt op het derde niveau in Italië.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner