20.01.2016 20:08

Allegri gunt spelers rust in bekertoernooi

Juventus treedt woensdagavond niet in de sterkste formatie aan in de kwartfinale van de Coppa Italia. Trainer Massimiliano Allegri kiest ervoor om een aantal van zijn basiskrachten rust te geven tegen Lazio.

Gianluigi Buffon, Mario Mandžukić en Paulo Dybala beginnen in het bekerduel op de bank. Mandžukić en Dybala zijn de twee topscorers van Juventus in de Serie A. Samen waren zij dit seizoen goed voor zeventien van de 37 competitiedoelpunten die De Oude Dame maakte. Ondanks dat er een aantal belangrijke spelers ontbreken in de basiself, kan Allegri in Rome een sterk elftal het veld op sturen. Spelers als Giorgio Chiellini, Paul Pogba en Álvaro Morata spelen wel.

Ook bij Lazio krijgen veel spelers rust. De Romeinen beginnen het bekerduel zonder Nederlanders in de basis. Wesley Hoedt, die dit seizoen al twaalf wedstrijden speelde in de Serie A, begint op de bank. De andere fitte Nederlander, Edson Braafheid, zal tegen Juventus eveneens de bank warm houden. De twee andere Nederlanders in Romeinse dienst, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij, zijn geblesseerd.

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner