14.02.2014 16:42

Unieke beelden uit Deventer

Go Ahead Eagles. Passie en strijd aan de Vetkampstraat. Beleving in een ouderwets stadion. Waar veel stadions tegenwoordig te vinden zijn op een afgelegen industrieterrein, daar staat de Adelaarshorst middenin een woonwijk. Een echte volksbuurt. Bloed, zweet en tranen, dat is wat de fans willen zien.

Beleving van de fans

De spelersselectie van Go Ahead Eagles daagden onlangs de fans uit om te laten zien hoe de supporters een wedstrijddag beleven. Verdediger Bart Vriends verzocht de aanhang een foto of een filmpje van zichzelf te maken voor of tijdens het thuisduel met Ajax. Met de foto of het filmpje moesten de fans laten zien hoe zij een wedstrijddag ervaren. Er werd massaal gereageerd op het voorstel van Vriends, want een overvloed aan foto's en video's werden door de fans gemaild en/of op Twitter gezet onder de hashtag #ikbeneeneagle.

Vervolg

Op EaglesTV werden de vijf mooiste inzendingen bekendgemaakt door Vriends. Hij eindigde het filmpje plagen met: “Nu zijn jullie vast benieuwd hoe wij als spelersgroep de wedstrijddag beleven, daar kan ik alleen maar over zeggen.. wordt vervolgd.” Go Ahead Eagles speelde vervolgens in Nijmegen met 1-1 gelijk en een paar dagen later kwam de ploeg van Foeke Booy op de Adelaarshorst tegen RKC Waalwijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Er heerste teleurstelling bij de supporters, omdat Go Ahead Eagles in de slotseconden een heerlijk doelpunt van Romeo Castelen moest incasseren. Ondertussen hadden de fans niet in de gaten dat er achter de schermen beelden werden geschoten van de sfeer en beleving in het stadion.

Camera’s op het veld

Een paar dagen later speelden de Deventenaren wederom in eigen huis. Het sterker geachte AZ kwam op bezoek. Maar The Eagles kregen vleugels en stegen boven zichzelf uit. Doke Schmidt maakte een werelddoelpunt en Jarchinio Antonia verdubbelde vlak voor tijd de voorsprong. Go Ahead Eagles won met 2-1. De fans in extase, maar ook de spelers waren ontzettend blij. Na de overwinning werd het feestje compleet gemaakt. Vriends en Xander Houtkoop liepen namelijk over het veld met camera's om exclusieve beelden te maken van de sfeer in De Adelaarshorst. 

Beloning

Op deze manier wilde Go Ahead Eagles de beleving van de spelersgroep op een bijzondere manier tonen. Dit alles vanuit het oogpunt van de spelers. Met zogenaamde GoPro camera’s werd niet alleen op het veld gefilmd, ook in de kleedkamer stond de camera aan en dat zorgde voor bijzondere beelden. Met een GoPro camera krijg je unieke beelden vanuit het oogpunt van de spelersgroep.  De supporters krijgen op deze manier een goed beeld van hoe het er in de kleedkamer en na de wedstrijd op het veld aan toe gaat. Uniek in Nederland en een mooie beloning voor de fans van Go Ahead Eagles.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner