28.10.2016 16:54

PEC Zwolle is favoriete tegenstander Go Ahead

Na een jaar van afwezigheid is de IJsselderby terug in de Eredivisie. De wedstrijden tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn altijd beladen. De club uit Deventer lijkt de laatste jaren het beste met de spanning om te kunnen gaan, want Go Ahead won drie van de laatste vier ontmoetingen.

PEC Zwolle ligt Go Ahead Eagles dus goed de voorbije seizoenen. Het gaat zelfs zover dat de Zwollenaren de favoriete tegenstander zijn van de Deventenaren. Go Ahead Eagles pakte sinds de promotie in 2013 meer punten tegen PEC Zwolle dan tegen ieder ander team. Een statistiek waar Go Ahead in aanloop naar de IJsselderby hoop uit kan putten.

Het belooft hoe dan ook een spannend duel te worden, want beide teams ontlopen elkaar dit seizoen weinig. Zowel PEC Zwolle als Go Ahead Eagles scoorde dit seizoen negen keer en het aantal tegendoelpunten is ook bijna gelijk: achttien om twintig. De Zwollenaren staan echter wel iets hoger op de ranglijst dan de aartsrivaal, al krijgt Go Ahead zondag de kans om het gat van één punt te dichten.

Een speler die er vaak stond tijdens de laatste vier IJsselderby's is Jeffrey Rijsdijk. Hij was de laatste vier ontmoetingen goed voor twee doelpunten en twee assists. Hij zal er echter niet bij zijn als PEC Zwolle en Go Ahead Eagles elkaar zondag ontmoeten. Rijsdijk staat sinds deze zomer onder contract bij Almere City. Maar het vertrek van Rijsdijk biedt weer mogelijkheden aan andere spelers, want in derby's worden helden geboren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner