16.03.2014 16:28

Matige IJsselderby prooi voor PEC Zwolle

Jesper Drost pakt zijn speelminuten en pikt soms ook een doelpuntje mee.

PEC Zwolle heeft een matige IJsselderby gewonnen van Go Ahead Eagles. Jesper Drost en Guyon Fernandez maakten in de blessuretijd van respectievelijk de eerste en tweede helft de doelpunten voor PEC en daardoor won PEC Zwolle met 2-0.

Het begin van de IJsselderby was voor Go Ahead Eagles. De bezoekers kregen een aantal aardige mogelijkheden, maar de ploeg van Foeke Booy was te slordig in de eindpass en de afronding. Na een kwartier met een Deventer veldoverwicht begon de wedstrijd voorzichtig richting de kant van PEC te kantelen. PEC begon meer en meer de aanval te zoeken, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet.

Waar iedereen er vanuit ging dat de eerste helft met een gelijke stand zou worden afgesloten, daar dacht Jesper Drost er anders over.  In de extra tijd van de eerste helft zette Mateusz Klich met een prachtige steekpass zowel Guyon Fernandez als Jesper Drost vrij voor Stephan Andersen. Het was Jesper Drost die uiteindelijk de treffer overhaalde en daarmee voor de 1-0 en de ruststand zorgde.

De tweede helft nam hetzelfde patroon aan als de eerste. Erg slordig in eindpassing en afronding. Met name PEC had een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, mits de eindpass goed was geweest. Giovanni Hiwat en Kamohelo Mokotjo leverden echter te makkelijk in bij iemand in een geel-rood shirt.

Go Ahead kon lang niet gevaarlijk geworden, maar de Deventenaren kregen in de 65e minuut de ideale  mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Jarchinio Antonia werd in de zestien pootje gehaakt door Maikel van der Werff en op advies van zijn assistent scheidsrechter gaf Serdar Gözübüyük een strafschop. De pingel werd echter dusdanig zwak ingeschoten door Jop van der Linden dat Diederik Boer eenvoudig kon keren.

Nadat Go Ahead Eagles nog een aantal kansen kreeg vlak voor tijd, was het in de allerlaatste minuut van de wedstrijd PEC Zwolle dat definitief de wedstrijd besliste. Guyon Fernandez slalomde op de achterlijn langs Bart Vriends en Van der Linden en klopte vervolgens Stephan Andersen in de korte hoek.

Door de overwinning lijkt PEC definitief zeker van handhaving en doet nog volop mee voor play-offs voor Europees voetbal. Go Ahead tuimelt weer in het directe degradatiegevaar.

Door: Jesper Davelaar