09.02.2014 16:15

RKC wint na knotsgekke slotfase van FC Utrecht

Met maar liefst vijf doelpunten in een kwartier tijd was de slotfase van het duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht allerminst saai te noemen. Binnen tien minuten stond het al 1-1 waarna er lang niet werd gescoord. De laatste minuten waren uiterst vermakelijk, vooral voor de RKC-fans want zij zagen hun elftal met maar liefst 5-2 winnen.

De openingsfase in Waalwijk mocht er zijn, want na nog geen tien minuten voetbal was er al twee keer gescoord. Eerst opende Romeo Castelen met een fraaie volley de score namens RKC. Het doelpunt van de aanvaller leek enigszins op de treffer die hij afgelopen woensdag maakte tegen Go Ahead Eagles. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want zo'n twee minuten later was het alweer gelijk.

Prince-Désir Gouano maakte hands in zijn eigen strafschopgebied waarna de toegekende strafschop door Jens Toornstra werd binnengeschoten. Na die twee vroege treffers golfde het spel op een neer en kregen beide elftallen kansen. Namens de thuisploeg was Damiano Schet het dichtste bij een doelpunt. Zijn schot werd knap gekeerd door Utrecht-doelman Robbin Ruiter. Ook de bezoekers kregen enkele goede mogelijkheden. De besten waren voor Yassin Ayoub, die de buitenkant van de paal raakte, en Juan Agudelo die zijn inzet gekeerd zag worden door Jan Šeda.

Na rust waren de bezoekers sterker, maar gescoord werd er in die fase niet. De mogelijkheden, onder andere voor Agudelo en Steve de Ridder, werden niet benut. Na de sterke fase van FC Utrecht kwamen de verhoudingen op het veld weer wat meer in evenwicht en waren de kansen wat schaarser. Dit duurde tot een kwartiertje voor tijd, want in het laatste kwartier vielen maar liefst vijf doelpunten.

De eerste kwam op naam van Daniël de Ridder. Hij zette de Waalwijkers op voorsprong met een schitterend afstandsschot in de kruising. Nog geen twee minuten later leek RKC het duel te beslissen. Kenny Anderson scoorde na een mooie steekbal van Castelen. Niets was echter minder waar, want twee minuten later stond het alweer 3-2. Ditmaal was het De Ridder van FC Utrecht die, na een knappe individuele actie, de treffer maakte. Toen de bezoekers in de 87e minuut een penalty kregen, opnieuw wegens een handsbal, leek het duel dan toch in een gelijkspel te eindigen. Dit bleek allerminst zo te zijn. De strafschop werd gemist door Toornsta en na een fout van zijn kant zette Jean-David Beauguel de 4-2 op het scorebord. In de slotminuut maakte RKC er zelfs ook nog 5-2 van. Ditmaal was het Aurélien Joachim die scoorde.

RKC gaat door de overwinning over Utrecht heen en staat nu dertiende met 26 punten uit 23 wedstrijden. Utrecht moet ook uit gaan kijken, want de gevarenzone komt steeds dichterbij. De Domstedelingen staan met 25 punten uit 23 duels een puntje achter RKC en slechts drie punten voor op nummer zestien Roda JC.

Door: Roel Egberts