10.02.2014 18:07

Het elf meter-drama

Jens Toornstra verbergt zijn gezicht. Het was niet de beste slotfase in zijn leven.
Jens Toornstra verbergt zijn gezicht. Het was niet de beste slotfase in zijn leven.

In speelronde 23 werden maar liefst zes penalty’s toegekend. Hiervan werden er drie gemist, waarvan twee zonder gevolgen. Jens Toornstra’s misser had wel een grote invloed en hij is daarom Schlemiel van de Week.

Het duel RKC Waalwijk – FC Utrecht was sowieso al een vreemde wedstrijd. Twee doelpunten in de eerste tien minuten en dan vervolgens een uur helemaal niets meer. Daarna  gaan we richting het laatste kwartier en dan vallen er opeens vijf doelpunten in die vijftien minuten. Tussen dat alles liep Toornstra rond. In de eerste tien minuten was hij trefzeker, vanaf elf meter. Daarna bleef het bij storen op het middenveld en openingen zoeken voor ploeggenoten. Tot tien minuten voor tijd..

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Zo’n geval van, poef, het staat opeens 3-1. Daniël de Ridder tekende met een knap zondagsschot voor de 2-1 en een minuut later werd ook de vierde treffer van de middag gescoord. Kenny Anderson werd vrijgespeeld en hij schoof rustig de 3-1 onder Robbin Ruiter door. Paniek bij alles wat FC Utrecht liefheeft, want dit ging wel heel snel. De weg naar boven werd echter al heel snel weer gevonden.

Vanaf de aftrap wist Steve de Ridder namelijk de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Het werd helemaal (te) gek toen diezelfde De Ridder tegen de hand van Kenny van Hoevelen aanschoot. De bal ging voor de tweede keer die middag op de stip. Toornstra keek zijn ploeggenoten aan. Hij zal dat varkentje wel even wassen. Snel die 3-3 maken en dan ook meteen doorstoten naar de winst. De eerste schoot Toornstra in de linkerhoek, nu ging hij voor de rechter. Jan Šeda naar de verkeerde hoek, inpakken en wegwezen.

Maar nee! Net iets te ver naar rechts gemikt. Centimeters? Millimeters? De bal belandt tegen de paal en de 3-3 verschijnt niet op het scorebord. Toornstra kan het niet bevatten en staat waarschijnlijk nog in de zestien van het RKC Waalwijk-stadion. Nee, dat is niet helemaal waar. Want twee minuten na zijn misser levert hij onbedoeld de assist op de 4-2 van RKC Waalwijk. Hij onderschept een bal, maar deze komt recht in de voeten van Jean-David Beauguel. Shirt over het hoofd, inpakken en wegwezen.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner