18.10.2014 21:42

Faber: "Hopelijk begin van mooie serie"

Als eenmalig eindverantwoordelijke op de bank beleefde Ernest Faber zaterdag een mooie avond. De assistent van de geschorste hoofdtrainer Phillip Cocu zag hoe PSV voor rust langs AZ wervelde (3-0). "Complimenten aan de spelersgroep. Als je aan de vooravond van een pittig programma met veel wedstrijden staat en dan zo speelt, verdient dat een groot compliment'', zei Faber.

PSV maakte voor rust het verschil, al had het nog wel vaker dan drie keer kunnen scoren. "We speelden na een wat stroeve openingsfase een prima eerste helft, waarin we onder meer zes open kansen creëerden en drie keer scoorden. Dat stemt tevreden'', aldus Faber. "Het ziet er allemaal goed uit. Iedereen, ook de nieuwelingen, pikt steeds beter op hoe wij willen spelen. Het is zaak dat we dit vasthouden. Hopelijk is dit het begin van een mooie serie.''