08.11.2014 21:37

Sc Heerenveen knokt zich naar gelijkspel

Marnix Kolder (l.) zet alles op alles om Marten de Roon het spelen te beletten, maar de spits van Go Ahead Eagles komt niet op tijd. (08-11-2014)

In het Abe Lenstra Stadion heeft sc Heerenveen op zaterdagavond in de tweede helft een 0-2 achterstand tegen Go Ahead Eagles goedgemaakt. De late 2-2 van Jukka Raitala bracht de Friezen een punt.

In de openingsfase van de wedstrijd was de thuisploeg de baas op het veld. In de eerste twintig minuten was het eigenlijk wachten op een openingstreffer van Heerenveen, maar in de zestien konden de aanvallers maar moeilijk een vuist maken. In de eerste tegenstoot van Go Ahead Eagles na 21 minuten was het aan de andere kant wel direct raak. Via Lars Lambooij kwamen de bezoekers er snel uit aan de linkerkant. Marnix Kolder stond voor het doel helemaal vrij en kon met rechts de voorzet van Lambooij goed binnen schieten.

Na deze goal veranderde weinig aan het spelbeeld. Heerenveen bleef op zoek naar de goal en trof via Mark Uth de paal. De spits schoot vanaf vijftien meter met links goed in, verschalkte Mickey van der Hart, maar de paal stond zijn treffer in de weg. In de tegenstoot lag de bal er in no time aan de andere kant wel weer in. Ditmaal stond Jules Reimerink aan de basis van de counter. Hij speelde de bal in op Jeffrey Rijsdijk die de bal op zijn beurt direct verlengde naar Alex Schalk. Voor de rappe aanvaller was het daarna een koud kunstje om de 0-2 in het lege doel te tikken.

Direct na rust produceerde Heerenveen de verdiende aansluitingstreffer. De ingevallen Thomas Dalgaard (die Sam Larsson verving in de rust) schoot op goal maar raakte teamgenoot Daley Sinkgraven. De jonge middenvelder kreeg hierdoor de bal goed voor zijn voeten en kon onder keeper Van der Hart door de 1-2 aantekenen.

Na de goal bleef de druk van Heerenveen lang aanhouden. Met een zeer actief spitsenduo Uth-Dalgaard bleef men op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor werd er achterin de nodige ruimte weggeven en bleven de Eagles er met scherpe counters uitkomen. Keeper Kristoffer Nordfeldt hield de thuisploeg meermaals in de wedstrijd, door deze snelle uitbraken op te breken.

In de 84e minuut kreeg Heerenveen dan eindelijk waar het recht op had. Invaller Jukka Raitala stond helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied, toen de bal uit het niets voor zijn voeten viel. Hij haalde met links onhoudbaar uit en scoorde daarmee zijn eerste doelpunt ooit voor Heerenveen.

In de slotfase waren beide ploegen nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar verder dan 2-2 kwamen beide teams niet. Met deze puntendeling schieten beide ploegen niet veel op. Doordat Heerenveen voor de vijfde keer op rij niet wint, komt het rechterrijtje zelfs dichterbij, terwijl Go Ahead na de derde wedstrijd zonder zege naar de degradatieplekken moet blijven kijken.

Door: Dennis Korpel