07.11.2014 14:13

Larsson keert terug bij sc Heerenveen

Sam Larsson (l.) voorkomt dat Khalid Karami (r.) bij de bal kan komen tijdens sc Heerenveen - Excelsior in de Eredivisie. (07-11-14)
Sam Larsson (l.) voorkomt dat Khalid Karami (r.) bij de bal kan komen tijdens sc Heerenveen - Excelsior in de Eredivisie. (07-11-14)

SC Heerenveen zit zaterdag voor het competitieduel met Go Ahead Eagles weer wat ruimer in de aanvallende opties. Sam Larsson maakt zo goed al zeker deel uit van de wedstrijdselectie.

De Zweed was een paar weken uit de roulatie. 30 augustus tegen FC Utrecht kwam hij voor de laatste keer in actie. De medische staf van de Friezen moet nog wel groen licht geven,  maar dat lijkt een formaliteit. Of Larsson meteen terugkeert in de basis, is nog niet zeker. 

"Sam heeft goed getraind en heeft geen reactie gehad. We gaan alles nog een keer goed bespreken en dan zullen we zien of hij er klaar voor is", zegt trainer Dwight Lodeweges op de website van sc Heerenveen. Mocht Larsson aan de aftrap verschijnen, dan gaat dat ten koste van Morten Thorsby. De Noor, die eigenlijk op het middenveld speelt, verving Larsson de afgelopen weken op de linksbuitenpositie.

Lodeweges: "Gezien het feit dat hij geen specifieke vleugelspits is, heeft Morten het geweldig gedaan. Wat kun je trouwens verwachten van een 18-jarige jongen die niet op zijn eigen plek speelt. Morten heeft zijn minuten mee gesnoept en alleen maar geleerd."

Zaterdag gaat Heerenveen in eigen huis op jacht naar een zege. Dat is even geleden, want de ploeg won de laatste vier wedstrijden niet. "Er is geen druk. We willen iedere wedstrijd winnen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner