22.09.2015 09:46

Kraay neemt het op voor ongelukkige Moreno

Hans Kraay jr. heeft het opgenomen van Héctor Moreno. De Mexicaanse blesseerde de afgelopen week twee keer een tegenstander en kreeg daarom flink wat kritiek te verduren.

"Hij heeft gewoon pech dat er nu twee keer een tegenstander geblesseerd raakt", aldus Kraay tegenover De Telegraaf. "We moeten niet ineens gaan doen of Héctor Moreno een slager uit Mexico is. In de drieënhalf jaar bij AZ heeft Moreno zich laten gelden als een harde, maar correcte verdediger. Op basis van deze twee incidenten verdient deze jongen geen stempel."

Tijdens het Champions League-duel met Manchester United brak Moreno het been van Luke Shaw. "Dat vond ik een honderd procent mannelijke en faire tackle", vervolgt Kraay. "Het valt gewoon verkeerd uit en daarbij speelt de factor pech een grote rol. Waar ik wel moeite mee had, was zijn manier van inkomen tegen Heracles Almelo", aldus Kraay, die Moreno een overtreding op Oussama Tannane zag begaan. "Dat was met de noppen vooruit en dat hoort niet thuis in een duel. De actie tegen Heracles Almelo vond ik daarom ook erger, maar er is natuurlijk meer aandacht voor die tegen Manchester United vanwege de ernstige gevolgen."

Kraay was overigens zelf ook geen lieverdje. "Ik kan me nog wel een De Graafschap - Feyenoord herinneren, waarin ik overtredingen op Gaston Taument, Peter Bosz én Henk Fraser maakte die ver buiten proportie waren, maar gelukkig heeft nooit een tegenstander van me een beenbreuk opgelopen. Wat dat betreft heb ik geluk gehad. Op de training heb ik wel eens een ploeggenoot, Joop Böckling, een gebroken enkel bezorgd met een wilde tackle. En daarvan heb ik tot op de dag van vandaag spijt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner