24.09.2015 11:15

Vijf Heraclieden in Team van de Week

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers in de Eredivisie. Dat Heracles Almelo het tot dusver in de Eredivisie naar behoren doet, is niet alleen aan de ranglijst af te zien. Wekelijks verschijnen diverse Heraclieden in het Eredivisie Team van de Week. Zo ook weer in speelronde zes. De Almeloërs wisten PSV in eigen huis te verslaan en beide doelpuntenmakers zien we dan ook terug op het middenveld. Thomas Bruns, verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen de Eindhovenaren en Mark-Jan Fledderus, de maker van de wonderschone gelijkmaker.

Naast Bruns en Fledderus heeft Iliass Bel Hassani voor de tweede keer dit seizoen een plek in binnen het Team van de Week. De middenvelder was verantwoordelijk voor de assist bij de goal van Bruns. Ouassama Tannane staat samen met Roda JC-speler Edwin Gyasi in de voorhoede. Tannane, dit seizoen tot dusver de best beoordeelde speler in de Eredivsie, behaalde een 7.13. Edwin Gyasi behaalde een 7, na een goed optreden tegen Feyenoord, waar met 1-1 werd gelijkgespeeld. De laatste speler van Heracles is Mike te Wierik.

Naast Te Wierik zien we twee verdedigers die dit seizoen ook al vaker in het Team van de Week hebben gestaan. Rick Karsdorp, vorige week ook van de partij, behaalde een keurige 7.13. Vitesse-aanvoerder Guram Kashia speelde ook weer een verdienstelijke wedstrijd en behoort tot de drie beste verdedigers van vorige speelronde. Onder de lat staat Sergio Padt. De doelman van FC Groningen hield de nul tegen AZ.

De laatste twee spelers zijn Christian Santos van NEC Nijmegen en Ajax-huurling Lucas Andersen. Santos bezorgde de Nijmegenaren hoogstpersoonlijk de derde overwinning van het seizoen door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. De andere middenvelder, Lucas Andersen, speelde een prima wedstrijd met Willem II tegen FC Utrecht. In de wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen door de Tilburgers, was Andersen verantwoordelijk voor twee assists en hij krijgt van speelronde zes de hoogste notering: 7.38.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner