21.09.2015 11:49

"PSV ging in de derde versnelling spelen"

Luuk de Jong (l.) zet PSV al vroeg op voorsprong tijdens het competitieduel met Heracles Almelo. (19-09-2015)
Luuk de Jong (l.) zet PSV al vroeg op voorsprong tijdens het competitieduel met Heracles Almelo. (19-09-2015)

PSV verloor van Heracles Almelo en dat verraste Willy van de Kerkhof. Het clubicoon van de Eindhovenaren had dat niet zien aankomen na de overwinning op Manchester United.

"Als je dinsdag zo’n wedstrijd hebt gespeeld tegen Manchester, dan zit je in een flow en dan moet je tegen dit soort clubs vanaf de eerste minuut er bovenop zitten. Dat begon ook goed, met die snelle 1-0, maar daarna gingen ze in de derde versnelling spelen en dat moet je niet doen", analyseert Van de Kerkhof het duel voor Omroep Brabant.

De oud-speler van de club is verbaasd, aangezien PSV nog nooit verloor van Heracles in Almelo. "Het was een historische nederlaag en een dure en dat is zonde", aldus Van de Kerkhof die vindt dat PSV dit als een wake-up call moet zien. "Dit bewijst in ieder geval dat je nog niet zover bent dat je net als andere topclubs na Europese wedstrijden de volgende wedstrijd wint. Dat ontbreekt nog een beetje en dat is jammer."

Zijn tweelingbroer René van de Kerkhof vult aan: "Je weet dat Heracles niets te verliezen heeft. Als er dan een paar spelers zijn die hun taken niet uitvoeren en het qua inzet en motivatie ontbreekt dan wordt het tegen zo’n ploeg moeilijk. Heracles heeft een goede ploeg, maar het is geen PSV. Je mag zo’n wedstrijd absoluut niet verliezen. Dit is een dreun die nog even kan nadreunen, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner