23.09.2015 11:32

Kritiek op Moreno: "Trek ik me niet aan"

Héctor Moreno spreekt de media toe tijdens zijn presentatie bij PSV. (17-08-2015)
Héctor Moreno spreekt de media toe tijdens zijn presentatie bij PSV. (17-08-2015)

Héctor Moreno heeft roerige dagen achter de rug. De verdediger van PSV blesseerde in een week tijd twee spelers en kreeg veel kritiek over zich heen. De Mexicaan blijft daar zo nuchter mogelijk onder.

In de Champions League bezorgde Moreno Manchester United-linksback Luke Shaw een dubbele beenbreuk. "Wat er met Shaw gebeurde was zeer ongelukkig. Ik was even in shock. Ik ben blij dat ik hem heb kunnen spreken. Ik ben met Phillip Cocu naar het ziekenhuis geweest. Dat was in het begin wel even moeilijk. Maar hij was erg aardig en nam me niks kwalijk. Hij had de beelden gezien en zei dat dit bij voetbal hoorde. Dat deed me goed", zeg Moreno in Metro.

Zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo moest Oussama Tannane geblesseerd naar de kant na een tackle van de PSV'er. Tannane sprak van een schandalige overtreding. Moreno: "Die andere speler reageerde inderdaad iets anders. Jammer, maar goed. Ik raakte hem niet eens, hij kan toch gewoon weer spelen? Door die reactie werd alles ook uitvergroot, er kwam kritiek. Ook omdat de twee acties elkaar in korte tijd opvolgden."

"Natuurlijk is dat niet leuk, maar ik trek me daar niks van aan. De mensen die me kennen weten dat ik nooit iemand opzettelijk zou blesseren. Ik ben een aardige jongen. Weet je dat er vroeger altijd tegen mij gezegd werd dat ik te soft zou zijn voor een verdediger?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner