Leicester City Zondag, 7. Augustus 2016
17:00 uur
Manchester United
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jesse Lingard 32. / Schot met rechts  (Wayne Rooney)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jamie Vardy 52. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 83. / Kopbal  (Antonio Valencia)

90'
Vardy en Zlatan. Dat waren de mannen die van zich lieten spreken na de rust. Na een kleine tien minuten wist Vardy beide ploegen op gelijke hoogte te zetten, na een enorme fout van Fellaini, die de bal veel te kort terugspeelde. Iets meer dan tien minuten voor het eindsignaal kopte Zlatan echter de 1-2 binnen, nadat hij een prima voorzet van Valencia goed op waarde wist te schatten. Daarmee hielp de spits zijn nieuwe werkgever direct aan een prijs, al is het niet de belangrijkste prijs van dit seizoen.
90'
90'
Wissel in bij Manchester United -> Henrikh Mkhitaryan
90'
De corner en de daaropvolgende ingooi leveren niets op, waarna de doelman weer onverrichte zaken terug kan keren naar zijn eigen strafschopgebied.
90'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
90'
Leicester krijgt nog een hoekschop en zelfs Schmeichel is nu mee naar voren.
90'
Leicester heeft nog vier minuten blessuretijd om er een strafschoppenserie uit te slepen.
89'
Wissel in bij Leicester City -> Leonardo Ulloa
89'
Wissel uit bij Leicester City -> Robert Huth
87'
Wissel in bij Manchester United -> Morgan Schneiderlin
87'
Wissel uit bij Manchester United -> Wayne Rooney
85'
Het einde nadert nu snel. Kan Leicester nogmaals een achterstand ongedaan maken?
83'
Doelpunt voor Manchester United, 1:2 door Zlatan Ibrahimović
Wie anders dan de topspits zelf! Zlatan beslist de wedstrijd hier waarschijnlijk. De hele wedstrijd was hij amper zichtbaar, maar hier kopt hij een voorzet via de binnenkant van de paal prima binnen.
81'
Wat een kans voor Musa! Huth kopt de bal goed door, waarna Musa achter de verdedigers opduikt. Alleen voor De Gea staat hij al bijna in het doel, maar de invaller kopt de bal alsnog over.
80'
Wissel in bij Leicester City -> Jeffrey Schlupp
80'
Wissel uit bij Leicester City -> Christian Fuchs
79'
Zlatan is dicht bij zijn eerste treffer. Uit een hoekschop klutst de bal bij de tweede paal voor de voeten van de spits, maar hij kan deze net niet lekker intikken, waardoor Schmeichel kan redden.
75'
Gele kaart voor Jamie Vardy (Leicester City)
Vardy is de derde speler van Leicester die geel pakt. Hij speelt de bal iets te ver voor zicht uit. Tijdens een poging dit te herstellen, schoffelt hij Mata onderuit, met zijn noppen naar voren. Wederom een terechte kaart.
74'
Als er na negentig minuten nog geen winnaar is, worden er vanavond direct strafschoppen genomen. Er zal dus geen verlenging volgen.
71'
Gele kaart voor Eric Bailly (Manchester United)
Bailly onderschat de snelheid van Vardy, waarna de verdediger de aanvaller lomp omver beukt. Dat komt de nieuwe aankoop van Mourinho op een kaart te staan.
70'
Wissel in bij Manchester United -> Marcus Rashford
70'
Wissel uit bij Manchester United -> Anthony Martial
70'
Wissel in bij Manchester United -> Marcos Rojo
70'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcos Rojo
69'
Eindelijk weer een poging op doel. Rooney probeert het vanaf de rand van de zestien, maar zijn inzet is veel te zacht en recht in de handen van Schmeichel.
66'
De wedstrijd kent momenteel een zelfde slordige fase als in de eerste helft. Beide ploegen zijn zeer slordig en kennen veelvuldig onnodig balverlies.
63'
Wissel in bij Manchester United -> Mata
63'
Wissel uit bij Manchester United -> Jesse Lingard
63'
Wissel in bij Leicester City -> Luis Hernández
63'
Wissel uit bij Leicester City -> Danny Simpson
62'
Wissel in bij Leicester City -> Nampalys Mendy
62'
Wissel uit bij Leicester City -> Andy King
61'
Lingard geeft aan de bal aan dat er iets niet goed voelt en is er bij gaan zitten. De doelpuntenmaker zal zo dan ook zeer waarschijnlijk gewisseld gaan worden.
61'
Wissel in bij Manchester United -> Ander Herrera
61'
Wissel uit bij Manchester United -> Michael Carrick
58'
Na de rust is de wedstrijd leuker om naar te kijken dan ervoor. Zonder dat er echt kansen ontstaan aan beide kanten, golft het spel wel lekker op en neer tussen beide strafschopgebieden.
55'
Gele kaart voor Andy King (Leicester City)
De tackle van Andy King lijkt in eerste instantie op de bal te zijn, maar de scheidsrechter stond er bovenop en zag dat dit niet zo was. Lingard wordt vol op zijn enkel geraakt, waardoor de kaart van King absoluut terecht is.
52'
Doelpunt voor Leicester City, 1:1 door Jamie Vardy
Jamie Vardy! De teller loopt. De snelle spits profiteert optimaal van een te korte terugspeelbal van Fellaini. De Gea kan nooit bij die bal. Vardy pikt hem op, omspeelt de doelman en schuift het leer in het lege doel.
51'
Leicester lijkt een eerste grote kans na de rust te gaan krijgen, maar de kampioenen van het vorige seizoen brengen gezamenlijk deze mogelijkheid creatief om zeep door zich allemaal vast te lopen. Zonde.
49'
Er mag vandaag door beide ploegen zes keer worden gewisseld. Leicester heeft in de rust er daar al twee van ingezet, United dus nog niets.
46'
46'
Wissel in bij Leicester City -> Ahmed Musa
46'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
46'
Wissel in bij Leicester City -> Demarai Gray
46'
Wissel uit bij Leicester City -> Marc Albrighton
46'
Zlatan heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft.
45'
De hoogtepunten op Wembley waren schaars. Voor Leicester opende Okazaki het bal met twee kansen binnen één minuut, maar de lat stond een treffer voor de Japanner in de weg. Aan de andere kant kwam Manchester niet verder dan één geniale dribbel van Lingard. Deze beëindigde zijn solo echter wel met een treffer, waardoor de bekerwinnaar bij de rust op een 0-1 voorsprong staat.
45'
44'
De eerste helft gaat straks met minimaal nog één extra minuut worden verlengd.
39'
De wedstrijd kabbelt rustig richting de rust. Leicester lijkt niet al teveel onder de indruk van de achterstand en wacht rustig af tot er ruimtes ontstaan.
35'
Zonder goed te spelen staat de ploeg van Mourinho op voorsprong. Gezien sommige wedstrijden bij Chelsea, is dat bijna al een trademark van The Special One te noemen.
32'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Jesse Lingard
Wat een fantastische treffer! Waar Lingard het eerste half uur continu ruzie met de bal had, valt in deze actie alles goed. De buitenspeler krijgt net voorbij de middencirkel en cribbelt daarna op prachtige wijze vier tegenstanders voorbij. Eén op ëén tegen Schemdichel zit de doelman nog wel aan de bal, maar een treffer kon hij niet meer voorkomen.
29'
Leicester probeert de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken. De kampioen heeft de laatste minuten meer balbezit dan Manchester en gaat daar ook iets zorgvuldiger mee om.
27'
Een afgeslagen corner wordt door Fuchs in één keer uit de lucht op doel geschoten, maar zijn poging komt dichterbij de cornervlag dan bij het doel.Typerend voor deze wedstrijd, vooralsnog.
24'
Lingard speelt vooralsnog een ongelukkige wedstrijd. De buitenspeler heeft ruzie met de bal en heeft nog weinig goeds laten zien in het eerste kwart van de wedstrijd.
20'
Nu raakt Okazaki de lat! Uit de corner die volgde op het schot van de Japanner kopt hij vervolgens tegen de lat. Okazaki komt goed naar de bal toe en knikt deze richting de verre hoek, maar mikt net een paar centimeter te hoog.
19'
Okazaki is dichtbij de openingstreffer! De Japanner krijgt de bal mee van Vardy en krult het leer bekeken richting de verre hoek. De Gea is kansloos maar ziet tot zijn opluchting de bal net naast gaan.
18'
De afgelopen ging de Community Shield naar Arsenal, die de wedstrijd beide keren mocht spelen door het winnen van de FA Cup. Wie wordt er vanavond de opvolger van The Gunners?
15'
Het eerste kwartier zit erop en vooralsnog is er geen sprake van een spektakel voor de neutrale toeschouwer. Er gebeurd weinig op Wembley.
12'
Rooeny met een kopballetje richting doel. De aanvoerder van de bekerwinnaar moet het van grote afstand proberen en kan de bal dan ook niet voldoende snelheid meegeven om Schmeichel mee te verrassen. De doelman kan de bal eenvoudig opvangen.
10'
Het eerste kansje van de wedstrijd is voor Manchester. Martial versnelt aan de linkerkant en loopt met de bal de zestien in. Hij probeert een verdekt schot in de korte hoek, maar de bal eindigt in het zijnet.
8'
De openingsfase van deze wedstrijd is voorzichtig. In de Londense zon gaan beide ploegen er nog niet heel fanatiek voor.
5'
De eerste actie van Vardy levert direct gevaar op. De spits loopt verdediger Bailly eenvoudig voorbij. Blind kan op het nippertje de bal nog tot corner verwerken, voordat Vardy een vrije doorgang zou hebben. De corner levert vervolgens niets op.
3'
Manchester probeert in de openingsfase Zlatan al direct te zoeken, maar de Zweed wordt voor de verdedigers van Leicester scherp in de gaten gehouden.
1'
1'
Het Engelse seizoen is begonnen, de Community Shield is onderweg.
Op Wembley maakt Zlatan Ibrahimović zondagmiddag direct zijn debuut voor Manchester United. In de strijd om de Community Shield is de Zweed de diepste man in de opstelling van José Mourinho.

De basisopstelling van Manchester kent met Daley Blind ook een Oranje tintje. De Nederlander staat in de verdediging van de bekerwinnaar. Voor Memphis Depay is er geen goed nieuws, aangezien de buitenspeler voor het duel op Wembley niet eens op de bank mag zitten.

Leicester City houdt grotendeels vast aan de basisopstelling die vorig seizoen kampioen wist te worden. Claudio Ranieri moet op één plek gedwongen wisselen, aangezien N’Golo Kanté is vertrokken naar Chelsea. Op het middenveld neemt Andy King zijn basisplaats over.
In België, Nederland en Frankrijk werd de strijd om de nationale supercup de afgelopen weken beslist in het voordeel van de kampioen van vorig jaar. Voor Leicester is dit seizoen uiteraard alles anders dan voorheen, maar weten de mannen van Claudio Ranieri deze reeks ook in Engeland voort te zetten? Of pakt José Mourinho direct zijn eerste prijs als coach van Manchester United Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Leicester City
Wie vorig seizoen had voorspeld dat Leicester vandaag zou spelen om de Community Shield, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar weinig Britten hadden destijds ook verwacht dat ze nu niet meer bij de EU zouden horen. Maar voor de kampioen is er heel veel veranderd in een jaar tijd. Afgelopen zomer gingen deze veranderingen door op de transfermarkt. Het verlies van N’Golo Kanté aan Chelsea is een gevoelige, maar met de komst van Nampalys Mendy haalde de ploeg ook direct een potentiele vervanger in huis. Daarnaast versterkte de ploeg zich onder anderen met de Poolse EK-ganger Bartosz Kaputska, oud-VVV spits Ahmed Musa en de verdedigers Luis Hernández en Yohan Benalouane. Sterkhouders Jamie Vardy en Riyad Mahrez bleven vooralsnog binnen boort en doelman Kasper Schmeichel verlengde zijn contract. Op het oog is Leicester er dus absoluut op vooruit gegaan. Of het sprookje van vorig seizoen herhaald kan worden blijft de vraag, maar het spelen van de Community Shield en later dit seizoen de Champions League is al een heel feest op zich.

Spreek je over veranderingen in het Engelse voetbal, dan spreek je automatisch ook over Manchester United. De ploeg die onder Sir Alex Ferguson een Europese topploeg werd, is in het post-Ferguson tijdperk volledig ingestort. José Mourinho is de nieuwe redder in nood die de glorie dagen van weleer terug naar het rode deel van Manchester moet brengen. En uiteraard doet Mourinho die poging op de Mourinho manier. Naast de al weken aanhoudende geruchten over de record transfer van Paul Pogba heeft de Portugees al veelvuldig toegeslagen op de transfermarkt. Zlatan Ibrahimović werd transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain, maar voor Eric Bailly en Henrikh Mkhitaryan werd flink betaald. Grote uitgaande transfers zijn er nog niet geweest voor Manchester, maar gezien de omvang van de selectie en de duidelijke voorkeuren van Mourdinho voor bepaalde spelers, gaan die er ongetwijfeld nog wel komen de komende weken.

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.