2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Karim Benzema 32.
2 : 0 Torinfos in de Ticker Blaise Matuidi 41.

90'
Over de tweede helft kunnen we kort en krachtig zijn. Leuk voor Davy Klaassen en Karim Rekik dat ze hun debuut mochten maken voor het grote Oranje, maar daar blijft het dan ook bij. De hele helft lang was er weinig te beleven, zowel aan Franse als Nederlandse kant. Oranje moet duidelijk nog grote stappen maken richting het aankomende WK in Brazilië.
90'
90'
Nog twee minuten. Het gebeurd niet vaak bij een wedstrijd, maar de bezoekers in het stadion zullen blij zijn dat ze na deze tweede helft naar huis mogen.
88'
Martin Atkinson kan maar beter affluiten. Als er in de laatste minuten nog enig gevaar wordt gesticht door Frankrijk of Nederland, mag dat een groot wonder genoemd worden. Een lange bal van Ron Vlaar belandt ditmaal ver op de helft van Frankrijk, waar geen enkele medespeler te vinden is.
87'
Wissel in bij Frankrijk -> Bacary Sagna
87'
Wissel uit bij Frankrijk -> Mathieu Debuchy
85'
Ook Frankrijk houdt het de laatste minuten voor gezien. De wedstrijd is teruggezakt naar een bedroevend niveau. Zowel Nederland als Frankrijk weet in de tweede helft niets te creëren en het baltempo ligt bij een wedstrijd van de plaatselijke F'jes nog hoger.
81'
Wissel in bij Frankrijk -> Moussa Sissoko
81'
Wissel uit bij Frankrijk -> Paul Pogba
81'
Wissel in bij Frankrijk -> Olivier Giroud
81'
Wissel uit bij Frankrijk -> Karim Benzema
80'
Het inbrengen van Depay pakt tot nog toe goed uit. De vleugelaanvaller van PSV laat zien zich te willen bewijzen en glipt nu voor de derde keer op snelheid langs Yohan Cabaye.
77'
Gele kaart voor Yohan Cabaye (Frankrijk)
Memphis Depay stoomt op volle snelheid langs Cabaye die zich niets bedenkt en de ingevallen Nederlander naar de grond haalt.
76'
Nederland heeft nog een kwartier de tijd om de schade enigszins te herstellen. Een doelpuntje zou mooi zijn, maar dan zal er überhaupt eerst een kans gecreëerd moeten worden.
73'
Wissel in bij Nederland -> Memphis Depay
73'
Wissel uit bij Nederland -> Jean-Paul Boëtius
72'
En nog maar een nieuwe debutant. Davy Klaassen is nummer vier van vandaag. Als Jeroen Zoet nu ook nog zijn handschoenen mag aantrekken is het vijftal compleet.
72'
Wissel in bij Nederland -> Davy Klaassen
72'
Wissel uit bij Nederland -> Wesley Sneijder
70'
De 80.000 Fransen op de tribune zouden ook graag een ander Oranje zien aan de geluiden op de tribune te horen. Het gefluit begint de overname te krijgen en bereikt een hoogtepunt als Robin van Persie zijn directe tegenstander duwt om aan de bal te komen. Een van zijn eerste kansen in de tweede helft om de bal aan te raken gaat zo verloren.
68'
Wissel in bij Frankrijk -> Loïc Rémy
68'
Wissel uit bij Frankrijk -> Antoine Griezmann
67'
Kenmerkend voor het onzichtbare spel van het Nederlands team is Wesley Sneijder. De middenvelder van Galatasaray is geen moment in de wedstrijd waar te nemen en kan net zo goed in een hoekje van het veld gaan staan.
64'
Het Franse publiek leeft weer even op nu Franck Ribéry in het veld is gekomen. De wedstrijd bloed wat dood. Misschien dat de Fransman van Bayern München nog wat leven in de brouwerij kan brengen. Van Nederland hoeven we het niet te verwachten.
63'
Wissel in bij Frankrijk -> Franck Ribéry
63'
Wissel uit bij Frankrijk -> Matthieu Valbuena
59'
Frankrijk laat nog maar eens zien dat het de bovenliggende partij is. Na twee hoekschoppen op rij zonder resultaat is het Raphaël Varane die de bal snoeihard net over de lat kopt uit de derde hoekschop.
56'
Het is te hopen voor Oranje dat het bij 2-0 blijft. Met het slordige spel en het vele balverlies wat het Nederlands team nu op de mat legt, kan een derde doelpunt niet lang uitblijven.
53'
Met Rekik in het veld staan er vandaag drie debutanten binnen de lijnen aan de kant van Oranje. Na Boëtius en Promes is Rekik alweer de 38e debutant onder Louis van Gaal.
52'
Wissel in bij Nederland -> Karim Rekik
52'
Wissel uit bij Nederland -> Daley Blind
52'
Het gevaar komt ook na rust van Franse kant. Griezmann ontsnapt uit de rug van Bruno Martins Indi. Maar kan zijn teen net niet tegen de diepe bal van Matuidi zetten, waardoor Cillessen de bal eenvoudig kan oprapen.
49'
Beide spelers staan weer op en lijken verder te kunnen spelen. Dit alles terwijl Karim Rekik zich aan het warmlopen naast het veld. De PSV'er zal er zo inkomen voor Blind.
48'
Het spel ligt even stil. Jasper Cillessen kan een voorzet van Antoine Griezmann keurig uit de lucht vangen. Maar achter hem botsen Paul Pogba en Daley Blind met de hoofden tegen elkaar.
46'
We zijn weer begonnen. Louis van Gaal heeft de zelfde elf spelers het veld ingestuurd die de eerste helft eindigden. Kan Oranje in het tweede bedrijf meer laten zien?
46'
Wissel in bij Frankrijk -> Lucas Digne
46'
Wissel uit bij Frankrijk -> Patrice Evra
46'
45'
Geen heel best optreden van Oranje. De start van de wedstrijd leek veelbelovend met een hoog baltempo en enkele voorzetten vanaf de flanken. Na tien minuten spelen zakte het niveau van Oranje echter ver weg, waardoor Frankrijk twee keer kon toe slaan. Op schitterende wijze bracht Karim Benzema de Fransen op voorsprong en net zo fraai verdubbelde Matuidi, de score vijf minuten voor rust.
45'
45'
Wat een kans voor de Fransen. Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal krijgt Frankrijk dé kans op de 3-0. Uit een vrije trap van Valbuena komt de bal voor de voeten van Antoine Griezmann. Zijn voorzet vliegt over het hoofd van Benzema heen, die de bal anders in een leeg doel had kunnen koppen.
43'
Voor het eerst sinds lange tijd ligt er een nederlaag in het verschiet voor Oranje. De laatste keer dat het Nederlands elftal verloor was tegen België, de eerste wedstrijd onder de hoede van Louis van Gaal.
41'
Doelpunt voor Frankrijk, 2:0 door Blaise Matuidi
Wederom een schitterend doelpunt van Frankrijk. Als een sneltrein komen de Fransen er op de counter uit. Met vlot combinatiespel komt de bal voor de voeten van Matthieu Valbuena. Zijn voorzet belandt voor de voeten van Matuidi, die de bal vervolgens knap in de verre hoek schiet.
39'
Kevin Strootman moet geblesseerd naar de kant. De middenvelder hinkte al een tijdje over het veld en kan niet meer verder. Stijn Schaars vervangt de sterkhouder van AS Roma.
39'
Wissel in bij Nederland -> Stijn Schaars
39'
Wissel uit bij Nederland -> Kevin Strootman
37'
Gele kaart voor Gregory van der Wiel (Nederland)
De rechtsback van Oranje wil zich iets te fanatiek laten zien. Op de rand van de zestien komt Van der Wiel te hard in op Paul Pogba. Een optelsom na verschillende overtredingen.
35'
Als Nederland op deze manier blijft voetballen, wordt het nog een zwaar avondje. Het snelle baltempo van eerder deze wedstrijd is compleet verdwenen en de helft van Frankrijk wordt nauwelijks meer bezocht.
32'
Doelpunt voor Frankrijk, 1:0 door Karim Benzema
Wat een fantastisch doelpunt van de spits van Frankrijk. Blaise Matuidi wipt de bal subtiel over de Nederlandse verdediging heen. Benzema laat de bal een keer stuiteren om vervolgens verwoestend in de verre hoek te knallen. Cillessen is volledig kansloos.
30'
Oei! De eerste kansen voor Nederland. Robin van Persie krijgt de bal voor zijn voeten na een afgeslagen hoekschop. De spits van Manchester United houdt de bal knap laag, maar vindt de vuisten van Hugo Lloris. In de rebound schiet Ron Vlaar hoog over het Franse doel.
28'
Het is misschien wel veelzeggend voor de wedstrijd. Ook deze vrije trap levert bijzonder weinig op. Karim Benzema trapt de bal richting het hoofd van Robin van Persie. De spits van Oranje, in de Nederlandse muur, kan de bal eenvoudig weg koppen.
27'
Frankrijk mag vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap, na een domme overtreding van Bruno Martins Indi. De verdediger is veel te laat met zijn sliding op Paul Pogba en geeft Frankrijk een cadeautje.
24'
Quincy Promes heeft er zin in. De rechtsbuiten, vorig seizoen met Go Ahead Eagles nog actief in de Jupiler League, staat veelvuldig met zijn handen in de lucht te vragen om de bal. Gevaarlijk is de jongeling van FC Twente nog niet geworden.
21'
Het is momenteel en rommeltje op het veld. Spelers glijden om de beurt uit op het veld, waardoor Frankrijk gevaarlijk kan worden. Jasper Cillissen is ditmaal op tijd uit zijn doel om de bal hard over de zijlijn te trappen.
19'
Wat een redding van Vlaar! De centrale verdediger voorkomt de openingstreffer van Frankrijk. Karim Benzema heeft de bal voor het inkoppen. Volledig vrij kan de spits de bal in het net knikken. Maar Ron Vlaar voorkomt de treffer door de bal van de doellijn te koppen.
18'
Hoogstaand is de wedstrijd echter nog verre van. Kansen zijn er aan beide kanten nog niet te noteren en het spel speelt zich grotendeels op het middenveld af.
15'
Slordigheden die onder andere veroorzaakt worden door het spel van het Nederlands elftal. Oranje hanteert een hoog baltempo bij balbezit en zet vroeg druk wanneer de Fransen het voor het zeggen hebben.
12'
Aan de kant van Frankrijk blijft het daarentegen voorlopig vooral slordig. Als de Fransen de bal al in bezit hebben, zijn ze het leer snel weer kwijt aan Nederland.
10'
Jean-Paul Boëtius wordt in de eerste tien minuten veel gezocht aan de linkerkant van het veld. De vleugelaanvaller van Feyenoord leverde al een keurige voorzet af. Maar kan verder nog niet gevaarlijk worden.
7'
Ook in aanvallend opzicht laat Van der Wiel gelijk zijn klasse zien. De rechtsback stoomt op aan de rechter zijlijn en geeft de bal keurig voor op Van Persie. De Franse verdediging kan de bal nog net opruimen.
5'
Wat een rare bal van Jasper Cillissen. De doelman ontvangt een terugspeelbal, kan het leder rustig aannemen, maar besluit de bal wild in één keer weg te trappen. Zijn trap mist echter alle precisie en het is aan Gregory van der Wiel te danken dat zijn flater niet tot gevaar lijdt.
4'
Voor het eerst showt het Nederlands elftal vandaag ook het nieuwe thuistenue voor het WK in Brazilië. Namen staan er echter nog niet op de rug. Volgens de officiële lezing omdat het Nederlands team nu kan laten voor eer en vaderland te spelen.
2'
Nederland klapt er meteen vol op. Na een hoog geheven been van Quincy Promes binnen enkele seconden, zijn eerste actie in dienst van Oranje, komt nu Gregory van der Wiel hard inglijden op zijn directe tegenstander.
1'
We zijn onderweg! Frankrijk heeft afgetrapt voor de eerste oefenpot richting het aankomende Wereldkampioenschap in Brazilië.
1'
Het Wilhelmus heeft geklonken. Het Marseillaise van Frankrijk is in aantocht, waarna we kunnen beginnen.
Goedenavond, welkom bij de vriendschappelijke oefeninterland tussen Frankrijk en Nederland. Mijn naam is Merten Simons en vanavond versla ik de wedstrijd tussen beide toplanden. Om 21.00 fluit de Engelsman Martin Atkinson voor de start van de wedstrijd. Vanaf een uur voor de wedstrijd kunt u alvast de opstellingen van beide ploegen bekijken onder het kopje wedstrijddetails.

Voor bondscoach Louis van Gaal is de wedstrijd van vanavond een van zijn laatste kansen om spelers aan het werk te zien alvorens hij een selectie moet maken voor het aankomende Wereldkampioenschap in Brazilië. In mei en juni wordt er achtereenvolgend weliswaar nog geoefend tegen Ecuador, Ghana en Wales. Maar voor de wedstrijd tegen Ecuador moet er al een selectie van dertig spelers worden doorgegeven aan de FIFA, waarna er nog zeven internationals zullen afvallen.

We kunnen tegen Frankrijk dan ook de laatste experimenten van Van Gaal verwachten. Zo start de aftredende bondscoach met Feyenoorder Jean-Paul Boëtius op de linkerflank. De 20-jarige Rotterdammer maakt zijn debuut voor Oranje. Een andere speler die zich vanavond zal moeten bewijzen is Wesley Sneijder. De middenvelder, twee jaar geleden nog de belangrijkste pion van het Nederlands elftal, speelt bij Galatasaray aan de linkerkant van het veld. Maar krijgt vandaag de kans om het op zijn vertrouwde plek achter de spitsen waar te maken. Achterin zullen de ogen daarentegen vooral gericht zijn op Gregory van der Wiel. Van Gaal liet de rechtsback van Paris Saint Germain tot nog toe links liggen onder zijn periode als bondscoach. Dit seizoen schittert de oud-Ajacied echter in Frankrijk. Van der Wiel zal er dan ook alles aan gelegen zijn vanavond een goede indruk achter te laten.

Tegen Frankrijk treft het drietal met Oranje een tegenstander van formaat. Weliswaar presteren de Fransen de laatste jaren niet meer zo uitmuntend als aan het begin van de eeuw. Maar nog steeds staan er met onder andere Karim Benzema, Franck Ribery en Paul Pogba grote namen op het veld. Bondscoach Didier Deschamps liet Samir Nasri, Eric Abidal buiten de selectie. Daarentegen heeft de Fransman Antoine Griezmann en Lucas Digne wel opgeroepen. De vleugelaanvaller van Real Sociedad en de linksback van Paris Saint Germain kunnen hun debuut maken voor Les Bleus. Aan de andere kant kunnen bij Oranje, naast Boëtius, nog drie spelers hun debuut maken voor het Nederlands team. Namens PSV staan Jeroen Zoet en Karim Rekik voor hun internationale debuut. Namens Ajax Davy Klaassen en namens FC Twente Quincy Promes.

De laatste onderlinge strijd tussen Nederland en Frankrijk zal de Nederlandse debutanten ongetwijfeld nog vers in het geheugen liggen. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was namelijk in de groepsfase van het Europees Kampioenschap in 2008. Oranje, onder leiding van Marco van Basten, was destijds met maar liefst 4-1 te sterk voor de Fransen. Alle Nederlandse doelpuntmakers van die wedstrijd staan ook vandaag op het wedstrijdformulier. Achtereenvolgend scoorden Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder. De twee laatstgenoemden waren nog allerminst zeker van een basisplaats en kwamen pas in de tweede helft binnen de lijnen.