06.03.2014 10:20

Reservecaptain Strootman: "Eervol"

Kevin Strootman viel tijdens de met 2-0 verloren oefeninterland met Frankrijk vlak voor rust geblesseerd uit. Toch kan Strootman enigszins positief terugkijken op het duel. Het was namelijk zijn 25e interland in Oranje, een jubileum. 

Bovendien was de middenvelder door de blessure van Arjen Robben een plekje gestegen in de pikorde. De middenvelder van AS Roma was tijdens zijn 25e interland voor Oranje namelijk reservecaptain. "Dat ik een van de aanvoerders ben, vind ik eervol”, aldus de international. "De bondscoach heeft zijn beweegredenen om mij achter Arjen en Robin te benoemen. Het is vanwege mijn ervaring en mede met het oog op de toekomst”, aldus Strootman tegenover De Telegraaf.

Naast deze twee positieve gebeurtenissen kon Strootman niet met veel plezier terugkijken op het duel met Frankrijk. Na ruim een half uur werd hij van achteren neergeschopt door Mathieu Valbuena. De voormalig speler van Sparta, FC Utrecht en PSV hobbelde nog een paar minuten door maar moest zich zes minuten voor de pauze toch laten vervangen door Stijn Schaars.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner