06.03.2014 11:41

Van der Wiel kan dolletje ploeggenoten verwachten

Blaise Matuidi (r.) en Paul Pogba (l.) vieren de 2-0 tijdens Frankrijk - Nederland. (5-3-2014)
Blaise Matuidi (r.) en Paul Pogba (l.) vieren de 2-0 tijdens Frankrijk - Nederland. (5-3-2014)

Frankrijk won woensdagavond met 2-0 van Oranje en dat zal Gregory van der Wiel de komende dagen nog wel een aantal keer moeten aanhoren. De rechtsback van Paris Saint-Germain zag ploeggenoot Blaise Matuidi een schitterend doelpunt maken.

Matuidi maakte een doelpunt dat net zo goed door zijn collega bij Paris Saint-Germain Zlatan Ibrahimović gemaakt had kunnen worden. Als de vergelijking met Zlatan wordt gemaakt verschijnt er een lach op het gezicht van Matuidi. "Dat zou je kunnen zeggen, inderdaad", aldus Matuidi tegen L'Equipe. "Het was een prachtige aanval met ontzettend veel beweging. Ik probeerde het op deze manier en het lukte, maar dat is absoluut geen gewoonte van me."

Lucas Digne, bij de Parijzenaars meestal reserve achter Maxwell, maakte woensdag zijn debuut voor Les Bleus. De 2-0 zege was een mooie aanleiding om Gregory van der Wiel op te zoeken. "Maar ik heb hem na de wedstrijd niet meer gesproken. Ik heb zo'n vermoeden dat we het er donderdag nog wel over hebben", aldus Digne.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner