06.03.2014 10:55

Deschamps tevreden over strijdlustig Frankrijk

Frankrijk was woensdagavond met 2-0 te sterk voor het Nederlands elftal in het Stade de France. Didier Deschamps was na afloop dan ook vol lof over zijn ploeg.

"We waren net zo strijdlustig als in de cruciale play-offwedstrijd tegen Oekraïne", aldus Deschamps in de Franse media. "En daar begint het mee. De wil om samen dingen te bereiken was weer aanwezig, terwijl het belang van deze wedstrijd niet te vergelijken is met de play-offs in november."

Deschamps was tevreden over het vertoonde spel, al was hij op de hoogte van het feit dat Oranje met een jong elftal speelde. "Maar wij speelden net als Nederland met een jong team. In de tweede helft kwamen wij beter in ons spel en controleerden wij de wedstrijd. Helaas lieten we na een derde treffer te maken."

Met nog een kleine 100 dagen tot het WK lijkt Karim Benzema de spits van Les Bleus te worden tijdens het toernooi in Brazilië. De aanvaller van Real Madrid is in vorm en scoorde de 1-0 tegen het Nederlands elftal. "Als hij deze vorm vast weet te houden kan het interessant worden voor ons", zegt Deschamps. "Je ziet aan zijn gezicht dat hij straalt."

De speelkansen van Arsenal-aanvaller Oliver Giroud zijn daarmee ineens flink geslonken. "Ik heb twee spitsen met verschillende kwaliteiten. Karim kende vorig jaar een mindere fase waardoor Giroud speelde. Nu zijn de rollen omgedraaid", aldus de bondscoach van de Fransen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner