06.03.2014 12:37

Vlaar: "Teleurstellend resultaat"

Ron Vlaar was woensdagavond één van de lichtpuntjes bij het Nederlands elftal. De verdediger van Aston Villa haalde een bal van de lijn, maar moest toezien hoe Oranje met 2-0 verloor van Les Bleus.

"Dit is een teleurstellend resultaat natuurlijk", zegt Vlaar in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat we goed begonnen, maar het algemene beeld van de wedstrijd is dat we niet heel veel kansen hebben gecreëerd." Frankrijk stelde daar weinig tegenover. "Maar zij waren heel erg effectief", stelt de voormalig speler van AZ en Feyenoord. "Dan zie je bijvoorbeeld dat Benzema een heel goede spits is. Hoe hij die eerste goal maakt, dat is wel kwaliteit. Je weet dat hij het kan en hij doet het ook."

"We zijn daar wel met de neus op de feiten gedrukt", vervolgt hij. "We waren niet agressief genoeg en krijgen dan twee keer in de omschakeling een goal tegen. Ik schrik er niet van, maar het is wel een teleurstellend resultaat." Oranje heeft nog een aantal maanden om van haar fouten te leren. "Er zijn dingen niet goed gedaan en daar moet je van leren. De tijd tot het WK wordt echter steeds korter, dus de mogelijkheden daarvoor zijn er steeds minder. We hebben nu alleen de echte WK-voorbereiding nog en dan moeten we er staan", besluit Vlaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner