Nederland
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 33. / Kopbal  (Steven Berghuis)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Artur Jędrzejczyk 60. / Kopbal  (Arkadiusz Milik)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 76. / Schot met links  (Luciano Narsingh)

90'
Na rust was het spel van Oranje toch wat minder dan in de eerste helft. Uit een hoekschop kopte Artur Jędrzejczyk de Polen dan ook op gelijke hoogte. Een 1-1 leek lange tijd het eindresultaat van deze oefeninterland. Een kwartier voor tijd zette Georginio Wijnaldum echter Oranje opnieuw op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van invaller Luciano Narsingh knalde de oud PSV-er de bal in de bovenhoek: 1-2.
90'
89'
Dreiging van de Polen met een schot van net buiten de zestien. Een schot van Sławomir Peszko gaat via Kenny Tete net naast de paal.
87'
Wissel in bij Polen -> Mariusz Stępiński
87'
Wissel uit bij Polen -> Arkadiusz Milik
86'
De absolute slotfase is bereikt. De Polen dringen niet echt aan. Toch vindt het spel voornamelijk op de helft van Oranje plaats. Houdt het Nederlands elftal de voorsprong in tact?
83'
Ook Quincy Promes laat zich zien via een afstandsschot. De linksbuiten van Oranje kapt naar binnen, haalt uit richting de verre hoek en ziet zijn schot met enige moeite gered worden.
80'
Wissel in bij Polen -> Tomasz Jodłowiec
80'
Wissel uit bij Polen -> Krzysztof Mączyński
79'
Met nog ruim tien minuten op de klok heeft Oranje de voorsprong weer te pakken. Met name het aandeel van invaller Narsingh was van grote waarde bij de 1-2.
76'
Doelpunt voor Nederland, 1:2 door Georginio Wijnaldum
Een prachtig doelpunt van het Nederlands elftal. Luciano Narsingh wurmt zich langs enkele Poolse verdedigers en legt de bal panklaar voor Wijnaldum. De nummer tien schroomt niet en haalt vol uit in de bovenhoek.
75'
Nog een klein kwartier te spelen in Gdansk. Gaat Oranje opnieuw 1-1 spelen tegen een EK-deelnemer. Vanavond lijkt echter een voorsprong te worden verspeeld in plaats van een late gelijkmaker.
74'
Het Nederlands elftal is in de tweede helft een stuk slordiger. De goede tactiek van de eerste helft lijkt met de noorderzon verdwenen. Oranje creëerde na rust geen enkele kans.
73'
Wissel in bij Nederland -> Bas Dost
73'
Wissel uit bij Nederland -> Vincent Janssen
71'
Wissel in bij Nederland -> Kevin Strootman
71'
Wissel uit bij Nederland -> Marco van Ginkel
70'
Kan Oranje zich herstellen en opzoek gaan naar een nieuwe voorsprong? Na rust laten de mannen van Blind zich nauwelijks zien. De Polen hebben het initiatief duidelijk te pakken in de tweede helft.
68'
Er is driekwart wedstrijd gespeeld in Gdansk. Danny Blind gaat ingrijpen en Luciano Narsingh in het team brengen. De rechtsbuiten van PSV zal Berghuis vervangen.
67'
Wissel in bij Polen -> Karol Linetty
67'
Wissel uit bij Polen -> Robert Lewandowski
67'
Wissel in bij Nederland -> Luciano Narsingh
67'
Wissel uit bij Nederland -> Steven Berghuis
64'
Nederland heeft het lastig in deze fase van de wedstrijd. Het moet zich beperken tot verdedigen en tegenhouden van de aandringende Polen.
62'
Gele kaart voor Georginio Wijnaldum (Nederland)
Ook de nummer 10 van Oranje krijgt geel voor het opstootje met Lewandowski.
62'
Gele kaart voor Robert Lewandowski (Polen)
De Pool grijpt de nek van Wijnaldum en krijgt geel.
60'
Doelpunt voor Polen, 1:1 door Artur Jędrzejczyk
Een hoekschop wordt spijkerhard in het doel gekopt door Jędrzejczyk. De Poolse verdediger wint het kopduel van Marco van Ginkel en zet de verdiende gelijkmaker op het scorebord.
59'
Inmiddels lopen diverse spelers van Oranje zich warm. Onder meer Kevin Strootman, Memphis Depay en Luciano Narsingh zijn begonnen aan hun warming-up.
57'
Gevaar voor het doel van Cillessen via een inlopende Lewandowski. Kamil Grosicki komt los vanuit de rechterkant en ziet zijn voorzet bijna in het doel worden gewerkt bij de eerste paal.
55'
Vincent Janssen maakt ook vanavond een sterke indruk. De spits van AZ verricht heel wat werk in de voorhoede en houdt de Poolse verdediging flink bezig.
51'
Nederland speelt de bal rustig rond in de openingsfase van de tweede helft. De Polen zullen natuurlijk na rust moeten komen om wat aan het resultaat te veranderen.
48'
Patrick van Aanholt is in de tweede helft de vervanger van Jetro Willems. Bij Polen komen Bartosz Kapustka en Thiago Rangel Cionek in het veld ten koste van Jakub Błaszczykowski en Łukasz Piszczek.
46'
Wissel in bij Polen -> Thiago Rangel Cionek
46'
Wissel uit bij Polen -> Łukasz Piszczek
46'
Wissel in bij Polen -> Bartosz Kapustka
46'
Wissel uit bij Polen -> Jakub Błaszczykowski
46'
Wissel in bij Nederland -> Patrick van Aanholt
46'
Wissel uit bij Nederland -> Jetro Willems
46'
45'
In een alleraardigste eerste helft gaat Oranje rusten met een 0-1 voorsprong op bezoek bij Polen. Nederland overleefde de eerste kans via Arkadiusz Milik. De Ajacied mikte namelijk op de lat. Oranje was daarna geduldig en zag dit na ruim een half uur beloond werden. Een puntgave voorzet van Steven Berghuis werd door de vrijstaande Vincent Janssen in het doel gekopt: 0-1.
45'
41'
Berghuis verovert de bal op knappe wijze en wordt daarna fel aan het shirt getrokken door Michał Pazdan. Hierdoor is de poging op doel wat zwakjes.
39'
Janssen met het schot! Nederland is fel, jacht goed daar en Vincent Janssen heeft uiteindelijk de bal. Na een goede sprint haalt de doelpuntenmaker verrassend uit. Doelman Szczęsny heeft moeite met keren.
37'
Zo heeft Oranje een keurige voorsprong te pakken in Gdansk. Vincent Janssen maakt zijn tweede interlanddoelpunt en Steven Berghuis pakt zijn eerste assist in het shirt van Oranje.
33'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Vincent Janssen
Steven Berghuis verzorgt met zijn linker een uitstekende voorzet richting Janssen. De spits van AZ staat een paar meter voor het doel helemaal vrij en kopt de openingstreffer tegen de touwen.
32'
Scheidsrechter Miroslav Zelinka houdt het kort en fluit kleine overtredingen veelvuldig af. De Tsjech laat weinig doorgaan, waardoor het spel vaak stil ligt.
29'
Een klein half uur gespeeld in Gdansk. Beide teams zijn gelijkwaardig aan elkaar. De beste mogelijkheid vooralsnog was voor Ajacied Milik. De Poolse spits wipte de bal echter op de lat.
26'
Het Poolse elftal krijgt in Frankrijk te maken met Duitsland. De twee buurlanden kwamen elkaar ook al tegen in de kwalificatie. Oekraïne en Noord-Ierland maken poule C compleet.
23'
Polen zoekt voornamelijk naar het spitsenduo. Naast Milik is dat toch vooral Lewandowski. De aanvoerder van het Poolse elftal is het boegbeeld mede dankzij zijn vele doelpunten.
20'
Zo is het een vrij aardige openingsfase in Gdansk. Nu al is er meer gebeurd dan in de gehele wedstrijd van afgelopen vrijdag in Dublin. Met name Janssen en Wijnaldum komen meer aan de bal.
16'
Janssen met een knal! Mooie aanval van het Nederlands elftal via Georginio Wijnaldum en Quincy Promes. Laatstgenoemde zet Vincent Janssen vrij schuin voor het doel. Het schot vliegt maar net langs de paal.
15'
Bij Oranje vanavond dus drie nieuwelingen in de basis. Berghuis mag debuteren en zorgt ervoor dat Memphis Depay reserve is. Kenny Tete en Marco van Ginkel zijn tevens nieuw vanaf de start.
12'
De Polen hebben het initiatief overgenomen van het Nederlands elftal. De bal is nu bij de thuisploeg. Milik had zijn land al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar was wat nonchalant.
8'
Milik op de lat! Wat een grote mogelijkheid voor Polen. Na een prima pass van Robert Lewandowski staat Arkadiusz Milik oog in oog met mede-Ajacied Jasper Cillessen. Milik puntert echter op de lat.
7'
Steven Berghuis lost het eerste schot op doel. Vanuit een kansrijke vrije trap schiet de debutant laag in de hoek. De inzet is echter wat zacht en een prooi voor Wojciech Szczęsny.
5'
Oranje heeft het meeste balbezit in de openingsminuten van de wedstrijd. Als de bal verloren wordt jagen de spelers van bondscoach Danny Blind fel op de huid van de Polen.
3'
De oefeninterland tussen Polen en Nederland is begonnen. Kan Oranje zich herstellen van de slechte wedstrijd in Ierland van afgelopen vrijdag? Polen hoopt in vorm te komen voor het aanstaande EK.
1'
De opstellingen
Oranje begint in Polen met drie andere spelers ten opzichte van de wedstrijd in Ierland. Steven Berghuis maakt zijn debuut in de basis en vervangt Memphis Depay. Verder starten Marco van Ginkel en Kenny Tete in plaats van Kevin Strootman en Joël Veltman.

Bij Polen is voornamelijk het spitsenduo bekend. Ajax-spits Arkadiusz Milik heeft een basisplaats en speelt naast aanvoerder Robert Lewandowski. In het doel staat Wojciech Szczęsny.

Van harte welkom bij de oefeninterland tussen Polen en Nederland. Het duel in het Stadion Energa begint woensdagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Gdansk. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Polen
De ploeg van bondscoach Adam Nawałka maakt zich op voor een mooie zomer. De Polen gaan namelijk wel naar het Europese Kampioenschap in Frankrijk. In groep C zijn de tegenstanders Noord-Ierland, Duitsland en Oekraïne. Er liggen dus zeker kansen om de achtste finales te bereiken voor de Polen.

De bekendste namen in de selectie zijn de twee spitsen. Allereerst natuurlijk Arkadiuz Milik, de topscorer van Ajax het afgelopen seizoen. Zijn kompaan in de voorhoede kan echter nog meer doelpunten maken: Robert Lewandowski. De goalgetter van Bayern München hoopt na een succesvol seizoen bij zijn club van waarde te zijn voor Polen.

Nederland
Oranje wist afgelopen vrijdag in extremis een punt over te houden aan het duel tegen Ierland. In een zwaar tegenvallend duel in Dublin wist het Nederlands elftal allerminst te overtuigen. Het creëerde lange tijd zelfs geen mogelijkheden. Vijf minuten voor tijd kopte invaller Luuk de Jong een voorzet van Jetro Willems tegen de touwen.

In Gdansk kon bondscoach Danny Blind opnieuw niet gebruikmaken van zijn zoon. Daley is definitief afgehaakt wegens kuitklachten en komt pas na de zomer weer in actie. De bondscoach heeft in ieder geval wat wijzigingen beloofd. Zo lijken Luuk de Jong, Ron Vlaar en Steven Berghuis een basisplaats te bemachtigen.