05.06.2016 09:44

Blind tevreden met Oranje: "Hadden dit nodig"

Danny Blind ziet dat het Nederlands elftal matig speelt in Dublin. Na een halfuur spelen komt Oranje zelfs op een 1-0 achterstand tegen Ierland. (27-05-2016)
Danny Blind ziet dat het Nederlands elftal matig speelt in Dublin. Na een halfuur spelen komt Oranje zelfs op een 1-0 achterstand tegen Ierland. (27-05-2016)

Bondscoach Danny Blind heeft het gevoel dat het Nederlands elftal de oefenperiode in mei en juni op een goede manier heeft afgesloten. Oranje speelde drie interlands, waarvan het de laatste twee won van Polen (2-1) en Oostenrijk (2-0).

Vooral het spel tegen Oostenrijk werd zaterdag weer gewaardeerd door de voetballiefhebber. Alhoewel het Nederlands elftal ook een paar keer ontsnapte aan een tegentreffer, werd er aanvallend leuk spel op de mat gelegd. "Dit resultaat nemen we mee naar de WK-kwalificatie", kijkt Blind met SBS6 naar de maand september, als Oranje begint aan de campagne voor het Wereldkampioenschap in Rusland. "Dit hadden we nodig."

Voor Blind was het de afgelopen maanden puzzelen rondom zijn basisopstelling, maar inmiddels heeft hij een idee hoe hij zijn elftal gaat vormen. "Het centrum doet het goed en heeft lengte", kijkt de bondscoach naar Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk. "Met Strootman voor die twee hebben we een goed blok, al hebben we nog jongens achter de hand." Ook op aanvallend gebied denkt Blind dat hij weer verder kan bouwen.

"We hebben met Promes en Berghuis variatie op de vleugels. Janssen is een veelzijdige spits. Hij scoort, houdt de bal vast en werkt hard. Maar het belangrijkste is dat we weer een ploeg hebben." De interland tegen Ierland vormt een kleine domper op de feestvreugde, aangezien Oranje daar simpelweg niet goed voor de dag kwam. "Tegen Ierland was het vorige week niet goed. Tegen goede ploegen als Polen en Oostenrijk hebben we gewonnen. Dat geeft vertrouwen. Ik denk dat de laatste twee wedstrijden erg belangrijk voor ons zijn geweest. Hier kunnen we mee verder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner