03.06.2016 20:31

Strootman: "Geen last van de knie gehad"

Kevin Strootman (r.) en Bas Dost ouwehoeren met elkaar op de reservebank tijdens Polen - Nederland. (01-06-2016)
Kevin Strootman (r.) en Bas Dost ouwehoeren met elkaar op de reservebank tijdens Polen - Nederland. (01-06-2016)

Kevin Strootman kan na zeer pijnlijke maanden eindelijk weer aan voetbal denken. De middenvelder van AS Roma en het Nederlands elftal maakt flink wat minuten bij Oranje en heeft ook geen last meer van zijn knie.

"Fysiek gaat het goed", meldt Strootman in gesprek met Voetbal International. De spelverdeler lag lang uit de roulatie met een knieblessure, maar keerde aan het einde van het seizoen terug in de Serie A. Ook bij Oranje maakt hij weer minuten, waarbij hij zelfs de aanvoerdersband mocht dragen. Een mooie periode breekt aan voor Strootman, die echter wel baalt dat hij niet meer wekelijks in actie kan komen.

"Ik heb in deze weken geen last van de knie gehad, en het is lekker om weer veel speelminuten te maken. Voor mij is het zonde dat de competitie nu voorbij is." Strootman speelt zaterdag met het Nederlands elftal nog één oefeninterland tegen Oostenrijk, daarna meldt hij zich weer bij zijn club. Met AS Roma werd hij afgelopen seizoen derde in Italië, waardoor de Romeinen in de voorrondes van de Champions League staan. Ajax is mogelijk een tegenstander voor de Italiaanse ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner