03.06.2016 21:28

Blind ziet Oostenrijk als lastigste tegenstander

Danny Blind en zijn drie assistenten maken zich druk in de eerst helft van de oefenwedstrijd Polen - Nederland. (01-06-2016)
Danny Blind en zijn drie assistenten maken zich druk in de eerst helft van de oefenwedstrijd Polen - Nederland. (01-06-2016)

De oefenperiode van het Nederlands elftal zit er bijna op en Danny Blind kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp. Oranje speelde gelijk tegen Ierland, won van Polen en speelt zaterdag nog tegen Oostenrijk.

"Het was een prima trainingskamp, waarin de spelers zich op een positieve manier hebben laten zien. Dat is niet zo makkelijk, aan het einde van het seizoen en zonder Europees Kampioenschap op komst. We willen het nu op een goede manier afsluiten, maar dat is zeker niet zomaar even te doen", quote Voetbal International de bondscoach, die een lastige pot verwacht in Wenen.

"Van de drie tegenstanders schat ik Oostenrijk het hoogst in. Oostenrijk won negen van de tien kwalificatieduels en speelde er eentje gelijk. Dat zegt genoeg, met spelers die uitkomen in de Premier League en de Bundesliga." Blind is niet van plan om voor verrassingen te zorgen in zijn basisopstelling. "Ik verwacht niet heel veel wijzigingen. Kevin Strootman zal wel weer in de basis starten. Verder is het een bewuste keuze om niet heel veel te wisselen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner