02.06.2016 09:31

Bruma: "Dan moet je karakter tonen"

Jeffrey Bruma (r.) blokt een poging van Robert Lewandowski (l.) tijdens het oefenduel Polen - Nederland (01-06-2016).
Jeffrey Bruma (r.) blokt een poging van Robert Lewandowski (l.) tijdens het oefenduel Polen - Nederland (01-06-2016).

Jeffrey Bruma baalt nog altijd van het feit dat het Nederlands elftal niet aanwezig zal zijn op het EK in Frankrijk, maar volgens de verdediger van PSV moet Oranje nu vooral karakter tonen. Het vizier is gericht op het WK in 2018.

"Natuurlijk is het soms zwaar, maar dan moet je tot het gaatje gaan. Dan moet je karakter tonen. Tegen Polen zag je strijd, passie, trots. Als je wedstrijden wilt winnen op het hoogste niveau, moet je karakter tonen en als het kan de beuk erin. Dat deden we. Dan komt het voetballen vanzelf. We weten dat we een goed team hebben, maar het moest er alleen nog uitkomen. We moeten nu een weg inslaan."

"We moeten het grotere plaatje zien en dat is dat WK in Rusland", vervolgt Bruma tegenover FOX Sports. "Daar zijn nog allemaal testen voor. In september moeten we klaar zijn voor de kwalificatie. Er zijn wat ervaren jongens weggevallen. Wesley Sneijder, Robin van Persie, Klaas Jan Huntelaar, bijvoorbeeld. Maar we moeten een team zijn. Dan kunnen we heel veel bereiken. Dat hebben we laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner